Gyász

2024.02.09. 16:22

Búcsúzik Zirc a város legkedvesebb helytörténeti kutatójától, elhunyt Cuhavölgyi Klára

Búcsúzik Zirc a város legkedvesebb helytörténeti kutatójától. Lapunk is több remek visszaemlékezést, régi történetet köszönhet Cuhavölgyi Klárának. Szinte mindent tudott a Bakony fővárosának múltjáról és mindent az emberi oldalról nézve és érdekesen tudott elmesélni.

Rimányi Zita

Cuhavölgyi Klára szinte mindent tudott a Bakony fővárosának múltjáról, és mindent az emberi oldalról nézve és érdekesen tudott elmesélni

Fotó: Rimányi Zita/Napló-archív

"Mély fájdalommal búcsúzúnk kedves barátunktól, segítőnktől, kutatónktól, Zirc Város Pro Urbe díjas helytörténészétől, Cuhavölgyi Klárától (1950-2024). Aki ismerte őt, tudta, hogy Kláritól mindig számíthat egy kedves szóra, egy mosolyra, nem telt el beszélgetés, amely ne gazdagította volna tudásunkat, ismeretünket Zircről, a helyi családokról, szokásokról, viselt dolgainkról. Klári! Óriási űrt hagytál... Őszinte részvétünk az egész családnak, Zirc város szinte minden lakójának!" – így ír róla a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház.

Mi a neki köszönhető cikkeinkkel emlékezünk rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában