Kitűnő közösségi program

2024.02.14. 12:00

Elűzték a telet: tréfás esküvőt tartottak és kiszebábot égettek Alsóörsön (fotók, videó)

Kitűnő közösségi program, látványos, jóhangulatú esemény a Balaton partján – így értékelte a tréfás esküvőt és a telet jelképező kiszebábu elégetését Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere az elmúlt hétvégén a Sirály parkban. A bábot a helyi Tündérujjak Kézimunka Szakkör készítette el.

Kovács Erika

A tréfás esküvőn Tarcsa Marcsa és Löködi Gyula kelt egybe

Fotó: Fotó: Kovács Erika/Napló

A jó kedélyű, táncos, népviseletbe öltözött menet, élén a Veszprém-Bakony Táncegyüttes tagjaival, a községházától, illetve a művelődési háztól indult el a Balaton partján lévő Sirály parkba. A nótázó menethez többen örömmel és önként csatlakoztak, köztük sok kisgyermekes család.

Szigligeti Gábor, a somlói vőfély és néptáncoktató, aki ezúttal a kisbíró szerepét töltötte be, tréfás, humoros gondolataival megteremtette az alaphangulatot, majd igazi jókedvet varázsolt, amikor egy általa vezetett tréfás esküvőn Tarcsa Marcsa és Löködi Gyula egybekelt. Mindezek után a jelenlévők elégették a telet jelképező kiszebábot, miközben azt skandálta a tömeg, hogy „vesszen a tél, jöjjön a tavasz!”

A kiszebábu elégetése után vidám össztáncra, majd forralt borozni, teázni hívták az embereket Alsóörsön, ahol a télűzés ideje alatt már a tavaszt idézte az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában