Szalagavató

2024.02.06. 18:00

Feltűzték a szalagot a pápai Vajda végzőseire

Szalagavató ünnepséget tartottak a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Az iskola tornatermében hét végzősnek tűzték fel a szalagot.

Haraszti Gábor

Büszkén viselik magukon a diákok a szalagokat Fotó: iskola

2023-ban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal tartották meg a szalagavatót, melyet idén is komoly előkészület és várakozás előzött meg. Az első műsorszám a végzős 10. osztály keringője volt, mely kellően megalapozta az ünnepi hangulatot. Ezután Czoborné Kilián Ildikó köszöntőjét hallhatták a megjelentek. A beszéd végén a tanárnő egy időutazásra hívta a közönséget, a műsorban ugyanis a végzős osztály elmúlt hat és fél évéből elevenítettek fel szórakoztató pillanatokat a 8. és a 9. e osztályok tanulói és az iskola tanárai.

Ahogy haladtunk az időben, a kezdetben vidám hangulat egyre meghatóbbá kezdett válni. Ennek csúcspontja a tanárok közös szavalata, majd egy dal közös eléneklése volt. Az ünnepség a szalagok feltűzésével zárult. Elsőként az iskola főigazgatója, Csutiné Papp Orsolya tűzte fel a szalagot a búcsúzó osztály osztályfőnökének, Nagy Ritának, akitől a hét végzős is megkapta a szalagot. Mint megtudtuk, a négy fiú asztalosipari-szerelő, míg a három lány textiltermék-összeállító vizsgát tesz júniusban. Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában