Tanév

2024.02.02. 16:00

Ebben a két pápai iskolában hasítottak a diákok: íme a félévi átlagok

Lezárult a 2023/2024-es tanév első féléve. A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő öt pápai általános iskola félévi átlaga 4,1, míg a két pápai gimnázium diákjai 4,36-os átlagot produkáltak – tájékoztatott a tankerületi központ.

Haraszti Gábor

Forrás: pexels.com

A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő öt pápai általános iskola – Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápai Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, Pápai Weöres Sándor Általános Iskola, Tarczy Lajos Általános Iskola és a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI – 1767 tanulója kapta meg január 26-ig a félévi tájékoztatót, melynek összesített átlaga 4,1. A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, illetve a Türr István Gimnázium és Kollégium 788 tanulója pedig 4,36 átlagnak örülhetett a félév zárásakor. A tanulók és szüleik általában helyén kezelik a kapott félévi tájékoztatást, még abban az esetben is, ha az elképzelttől eltérően rosszabb eredmények születtek. 

Amennyiben mégis valamiféle problémát okozna akár a tanulónál vagy a családban a félévi eredmény, akkor természetesen a szülők mellett az osztályfőnök, az iskola vezetése, az iskolai szociális segítő vagy iskolapszichológus mindig segítő kezet tud nyújtani a diáknak. Segítenek megkeresni, hogy mely akadályozó tényezők, konfliktusok, nevelési problémák vezettek a nem kívánt eredményhez, illetve mely módon tudják a felmerült nehézségeket megoldani. Fontos a tanulók megértése, támogatása, fejlesztése, a sikerélmény erősítése az év végi jobb bizonyítvány eléréséhez – hívja fel a figyelmet az oktatási központ. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában