Veol podcast

2024.02.02. 13:17

Több mint menhely az új veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ (Podcast)

Megnyílt tavaly december közepén az országos szinten is egyedülálló Pumi Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ - az intézmény fő célja az elhagyott és veszélyeztetett állatok gondozása és védelme, új otthon megtalálása számukra. Mindezek mellett pedig állatvédelemről és felelős állattartásról tartanak előadásokat óvodás csoportok, általános iskolai, gimnáziumi osztályoknak – a műsor vendége Czink Vivien, a létesítmény működéséért felelős Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány ügyvezetője.

Veol.hu

Több mint menhely az új veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ

Forrás: Veol

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során Czink Vivien felidézte, hogy egyre több szó esik az állatvédelem fontosságáról – új állatvédelmi törvényt szavazott meg a közelmúltban az Országgyűlés, így már súlyosabban büntetik az állatok kínzását, elpusztítását, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít. Vivien fontos lépésnek tartja ezt a változtatást, amelyben meghatározó szerepe volt a veszprémi Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosnak. Elmondta, két fő területre osztható az új Állatvédelmi Kompetencia Központ tevékenysége – állatok befogadása, új otthon megtalálása mellett érzékenyítő, tájékoztató programokat tartanak állatvédelemről, felelős állattartásról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában