Hidegen Légió

2024.02.16. 09:00

Vitorlázás a téli Balatonon vízilabdázással

Vízilabdáztak többen is a Hidegen Légió hajós túra résztvevői közül a Balatonban, a Sajkodi-öbölben, annyira jó volt az idő a múlt héten. A téli túrán részt vett mások mellett Pach Gábor, a Balatoni Kör új elnöke, Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnöke, valamint a balatonlellei Tóth Balázs, az első balatoni jégpálya megálmodója, elkötelezett idegenforgalmi szakember és kitűnő hajós.

Kovács Erika

A bátor, téli hajósokat gasztronómiával is kényeztették

Fotó: Kovács Erika/Napló

A február 7–9. között rendezett túrához mi az utolsó napon csatlakoztunk, amikor a rendezvény házigazdájánál, a Balatonfüredi Yacht Clubnál (BYC) szálltunk hajóra, ahol Böröcz István, a BYC ügyvezetője, az egész évben működő Balaton elkötelezettje köszöntötte a résztvevőket, majd a metsző hidegben és erős hullámzásban Tóth Balázs kormányzásával Alsóörsig zúztunk, mely hatalmas élményt jelentett. Mellettünk az erős szélben cirkálóként suhantak el a részt vevő vitorlások, kormányosaik és a legénység profi módon kezelte a vitorlákat.  

Fotó: Kovács Erika/Napló

A hajósok útjukon felkeresték a nyitva lévő vendéglátóhelyeket, ahol örömmel fogadták őket, ugyanis a hajósok ezzel is népszerűsítik a téli Balatont, illetve azt, hogy egész évben minél több hely működjön, pezsegjen az élet, legyen kínálat, szolgáltatás. – Megvolt az idei Hidegen Légió-túra, mely a hetedik. Amikor elkezdtük, sejtelmünk nem volt arról, hogy ezt élvezni is lehet. Bakancslistás okok alapján szerveződtünk – közölte a különleges túráról a porthole.hu. A házigazda BYC-ről kiemelte, mesés a kikötő infrastruktúrája, központi elhelyezkedése, és a kapcsolódó programok illeszkedtek a túra célkitűzéseihez. 

Mellettünk az erős szélben cirkálóként suhantak el a részt vevő vitorlások, kormányosaik és a legénység profi módon kezelte a vitorlákat 
Fotó: Kovács Erika/Napló

Írtak a túra útvonaláról, a megállóhelyekről, így Zánkáról, a Keszthelyi-öbölről, Tihanyról, a Sajkodi-öbölről. Utóbbiban a 20 fokban többen csobbantak egy jót a háromfokos Balatonban, és vízilabdáztak. A bátor, téli hajósokat gasztronómiával is kényeztették, így mások mellett a vászolyi sajtmanufaktúra, több kitűnő pékség, a balatonfüredi LUA Hotel, az ottani ÉgSzínKék koktélbár és a Pazar kávézó, valamint a híres alsóörsi hamburgeres. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában