Helyi közélet

2024.03.17. 09:00

Húsvéti készülődés

Kora délutántól estig tartanak a programok a húsvéti készülődés jegyében az Orsetti Péter Kulturális Központban március 28-án, Nagycsütörtökön.

Benkő Péter

Délután 14-től 16 óráig kézműves játszóházba vár kicsiket és nagyokat a Szarvaskör Egyesület. Húsvéti népszokás-bemutató lesz Szabó Sándor Sancival 16 órától. Majd a gyerekeket hívják sorversenyre, mely még a kulturális központban lesz, illetve csokitojás-kereső versenyre a játszótérre. A versenyeket a Márkói Futó Egyesület szervezi, nevezni a helyszínen lehet. Közös tojásfa-díszítés kezdődik 17.30-kor, Márkó Tojásfájának feldíszítése. A szervezők várják a fára otthon készített, időjárásálló hímes tojásokat, de a kézműves játszóházban is elkészíthetitek azokat. A tojásfa-állítás helyszíne a játszótér melletti füves terület lesz. A rendezvényt az önkormányzata a Hagyományok mentén Márkón című projekt keretében a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatásával szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában