Veol podcast

2024.03.23. 11:04

Húszévnyi vállalkozást hagyott maga mögött és vált tűzoltóvá Szabó Tamás (podcast)

Egy otthoni tűzesetnél látta a tűzoltók munkáját Szabó Tamás, aki látva a profi beavatkozást, húsz évnyi vállalkozást hagyott maga mögött, és jelentkezett a katasztrófavédelemhez  – már túl van a tűzkeresztségen a műsor vendége, Szabó Tamás tűzoltó őrmester, akit elkísért Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Veol.hu

Tamás beszélt róla, kitűnően tudja hasznosítani az előző munkája során szerzett tapasztalatokat a tűzoltó hivatása során, mivel két évtizeden át ácsként dolgozott – most is szüksége van a jó kommunikációra, magasban, veszélyes munka végzése, kollegalitás. Amikor jelentkezett a katasztrófavédelemnél, elsőre megfelelt a szigorú kritériumoknak a pszichológia, a sport és az egészségügy területén, azután 5 hónap budapesti képzés következett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központnál. A vármegyében rendezték a háromhetes szakmai gyakorlatot, ez idén az ajkai tűzoltóságon zajlott. Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, Tamás első éles bevetésén jó tapasztalatokat szerzett, amikor egy veszprémi baleset helyszínére vonult a bajtársaival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában