Szakmai nap

2024.03.22. 11:00

Kalandoló pancsoló az óvodában

Harmadik alkalommal nyerte el az Oktatási Hivatal bázisintézményi címet az Ajka Városi Óvoda, amelynek keretében bázisintézményi szakmai napot tartottak 37 óvodapedagógus, tanító és gyógypedagógus részvételével a Vizikék intézményegységben a napokban.

Tisler Anna

Az örökös zöld óvoda címet elnyert intézményben a természet ünnepei – zöld jeles napok nevű program célja, hogy felhívja a figyelmet bolygónk egészségének megőrzésére, a környezettudatos életmódra, a környezet védelmére.

Nagy Szilvia a környezeti nevelésről
Nagy Szilvia a környezeti nevelésről
Fotó: Gyarmati László/Napló

A szakmai napon az előadók szóltak a kooperatív módszer előnyeiről, a tehetségműhelyekben zajló tehetséggondozásról, valamint fotókon bemutatták, hogy a kisgyermekek fejlesztésében milyen szerepe van az okoseszközöknek, tudtuk meg Balatinczné Németh Mónika igazgatóhelyettestől, bázisintézményi koordinátortól. A Kalandoló jó gyakorlat, pancsoló uszodai programja több kompetenciaterületet fejlesztenek úgy, hogy közben a gyerek játszik, élvezi, jól érzi magát. Fejlődik a mozgáskoordinációs képesség, az izomzat, az egyensúlyozó képesség, a reakcióképesség, a kézügyesség, a finommotorika. Javul az információfeldolgozási képesség, a nyelvi, matematikai, tanulási képesség. Az előadásokat követően a Vizikék Óvoda Tanuszodájában a gyerekekkel bemutattak egy foglalkozást az érdeklődő pedagógusoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában