Veol podcast

2024.03.15. 19:20

Mindig elkötelezett hivatástudat jellemezte Balla Emőke főszerkesztő pályafutását (podcast)

Középiskolásként ismerkedett meg a Napló szerkesztőségével, ahol a nyári gyakorlatait töltötte; dolgozott a Veszprém Televíziónál és a Magyar Hírlapnál, jelenleg a Napló és a veol.hu főszerkesztője a Szabad Sajtó- és Veszprémi Egyetem Média díjas Balla Emőke.

Veol.hu

Balla Emőke beszélt róla, hogy a veszprémi hajdani 3. számú, Béke téri Általános Iskolába járt, majd következett a Kállai Éva Gimnázium – közben nyári munkákon már megjelent a Napló szerkesztőségénél. Egyre inkább megérlelődött benne, hogy az újságírás mellett köteleződik el. Kisebb kitérőként eltöltött néhány évet a Veszprém Városi Televíziónál, de rövidesen visszatért az írott sajtóhoz. Elmondta, elvégezte a Bálint György Újságíró Iskolát, dolgozott a Magyar Hírlap kulturális rovatánál, majd 1997-ben érkezett vissza a Napló szerkesztőségéhez. Itt volt kulturális újságíró, kulturális rovatvezető, hírrovat vezető, vezető riporter, 2020. február 1-jétől a Napló és a veol.hu főszerkesztője. Elkerült Finnországba is, Jamsában, a Keresztény Népfőiskolára járt, máig is tagja a Veszprémi Magyar-Finn Egyesületnek. Komoly visszaigazolás számára, hogy 2013-ban megkapta a Szabad Sajtó-díjat. Életének meghatározó része a hit, az egyházi szerepvállalás – a veszprémi evangélikus gyülekezet tagja, felügyelője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában