Online átverés

2024.04.08. 12:12

Csomagküldős csalás – Gyorsan mutatjuk a konkrét, mailben érkező üzenetet

Bárki kaphat hamis áram- vagy gázszámlát, nem kell, hogy fogyasztóként a nevén legyen egy szolgáltatási szerződés és a csomagküldős álüzenetek, SMS-ek is már szinte mindenkit érintenek, akinek van telefonja. A legújabb csomagküldős online átverést mailben kaptuk, már a céges postafiókok is ki vannak téve az ilyen csalások csapdáinak.

Rimányi Zita

Korábbi cikkeinkben már többször írtunk ezekről a digitalizációval együtt járó online átverésekről és az a tapasztalatunk, hogy azzal segítünk a legtöbbet, ha konkrétan megmutatjuk az álállások hirdetéseit, a kenyai telefonszámról beígért, euróban busásan fizető álomállást, a hamis közszolgáltatói számlákat, a csalók SMS-eit. Ezért most gyorsan közzétesszük a csomagküldős csalás e-mailben érkezett változatát. Mi céges postafiókunkba kaptunk ilyet.

Csomagküldős csalás
Csomagküldős csalás
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Véletlenül se kattintsanak rá az ilyen üzenetekben érkező linkekre, ne adják meg adataikat, főleg bankszámlához tartozó kódjaikat! Pénzt se utaljanak ismeretlennek, bármire hivatkozik! Az ilyen üzenetek linkjei sokszor számítógépes vírust terjesztő vagy adathalász oldalakra vezetnek. Legyenek résen!

Korábbi cikkeink a témában:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában