házhoz mennek

2017.10.16. 09:00

Hat héten át gyűjtik a kerti zöldhulladékot

Az idei évben október 28. és 29. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el.

Molnár Sándor

Október végén indul és hat héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés. A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag egy méter hosszúságúra vágva, kötegelve szállítják el.

A szolgáltató kéri a lakosságot, hogy csak hétvégenként tegye ki az elszállítandó zöldeket a közterületre, így hétköznap zavartalan a begyűjtés és szállítás, ezzel elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni. A hathetes időtartam során biztosan előfordul olyan is, hogy a felhalmozott mennyiségek elszállítása egy teljes hetet vesz majd igénybe.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végzi, és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

A zöldhulladék meghirdetett időszakon kívüli lerakását a városi hulladékkommandó fogja ellenőrizni, és az illegális elhelyezést szankcionálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában