Emlékezés

2017.09.14. 16:31

Német és magyar katonák közösen koszorúztak

4250 német és magyar katona nyugszik a veszprémi Vámosi úti temetőben. Szeptember 4 és 15. között a két nemzet tartalékos katonái végeztek felújítási munkálatokat a temetőben .

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor

A munkák zárásaként, az elhunytak előtt tisztelegve, csütörtökön közös koszorúzásra is sor került. Némedi Lajos alpolgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy a harcoló, vagy harcra készülő embernek a kegyeleti munkavállalás az egyik legnemesebb gesztus, de annál nehezebb feladat ilyen módon kifejezni a tiszteletet.

Fotó: Molnár Sándor

A hadisírok folyamatos megújulásával, megszépítésével sok év távlatából is hálát adunk, az egykor hazánkért, hazájukért elesett katonáknak.

Fotó: Molnár Sándor

Kovács Imre a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magyarországi megbízottja elmondta, hogy azáltal, hogy itt vannak a katonák, elgondolkodnak azon, hogy az itt nyugvók hogyan kerültek ide, miért vannak itt és hogy mi értelme volt ennek. Van-e értelme a háborúnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában