hangverseny pápán

2018.12.10. 11:00

Ízelítőt adtak tudásukból a zeneiskolai tanárok

A pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola nemrég rendezett tanári hangversenye amellett, hogy gyönyörködtette a publikumot, a fellépőket is inspirálta.

Laskovics Márió

Telemann d-moll triószonátáját Nagy Tiborné fuvolán, Nagy Tibor hegedűn, Illés Csaba brácsán adta elő

Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Zeneiskolánkban nagy hagyományuk van a tanári hangversenyeknek. Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk járó növendékek belelássanak abba, hogy a tanáruk milyen szinten tudja megszólaltatni hangszerét. Általában a tanári kar nagyobb része fellép ilyenkor – mondta el Molnárné Nagy Gabriella intézményvezető-helyettes, fuvolatanár.

Telemann d-moll triószonátáját Nagy Tiborné fuvolán, Nagy Tibor hegedűn, Illés Csaba brácsán adta elő Fotó: Laskovics Márió/Napló

Idén nagyon széles, a barokk zenétől a könnyűzenéig, Eric Claptonig ívelő műsorral készültek. Elsősorban szóló, zongorakíséretes, illetve kamaradarabokban csillantották meg tudásukat a tanárok, akik valamennyien a szívükhöz közel álló stílusból és korszakból válogattak darabot. Szerencsére fiatal kollégái is bontogatják szárnyukat: Ákos Dorina szolfézstanár, Fodor Brigitta zongoratanár, Kemenczki Gábor gitártanár, valamint Lődi Bence ütőhangszeres tanár egyaránt fellépett.

A hangversenyen hallható volt – többek között – Telemann d-moll triószonátája, Händel Vízizenéje, valamint Csajkovszkij és Poulenc egyegy műve.

Molnárné Nagy Gabriella a repertoárból kiemelte Horváth Adrián intézményvezető T. B. című 2014-es virtuóz szerzeményét, amelyet Bödey Tamás klarinéttanár és Németh-Vékes Erzsébet zongoratanár előadásában tulajdonképpen ősbemutatóként hallhatott a közönség.

Bödey Tamás hozzáfűzte, a nagyon nehéz darab eljátszásához több helyütt új fogásokat kellett kitalálnia a klarinéton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában