A fejlődésük legújabb bizonyítéka

2021.02.11. 07:00

Kiváló minősítéssel vált tehetségponttá a Csermák Antal Zeneiskola

Rangos szakmai elismeréssel gazdagodott a Csermák Antal Zeneiskola a közelmúltban.

Marton Attila

20210209, Veszprém, Wartha V. u. 1. egyetem, O épület (zeneiskola) tehetségpont lett a zeneiskola. Szemes Zsuzsanna oboatanár, oboa kamarazene órát tart. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A zeneiskola néhány éve regisztrált az oktatási intézmények számára indított Tehetségpont-hálózatba, majd 2020 őszén kezdték meg az akkreditációjukat, amely január végén eredményesen zárult, tájékoztatta a Naplót Uher Bertalan, a Csermák Antal Zeneiskola igazgatója. Hozzátette, az akkreditáció előfeltétele volt, hogy tehetségfejlesztő-gondozó pedagógusa legyen az intézménynek, a Csermák Antal Zeneiskolában ezzel a képesítéssel Erdélyi Ágnes zongora-szolfézs tanár rendelkezik. A Matehetsz Egyesület szakértői november–december fordulóján jártak a zeneiskolában: interjúkat készítettek az intézmény vezetőivel, és áttanulmányozták a zenede dokumentumait. A folyamat végeredményeként idén január végén kiváló minősítéssel akkreditálták tehetségpontként a Csermák-zeneiskolát.

– A Tehetségponttá válás a zeneiskola töretlen szakmai fejlődésének egy újabb bizonyítéka, egyúttal az intézmény országos elismertségét is jelzi. A folyamat egyik előzménye, hogy tavaly tavasszal másodszor nyertük el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, amely szintén az iskolák közötti jó gyakorlatok megosztását segíti – emelte ki Uher Bertalan. Hozzátette, a térségben a zeneiskola lett az első tehetségpont az alapfokú művészeti oktatási intézmények között.

Uher Bertalan intézményvezető
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A járvány miatt az ünnepélyes díjátadót nem tartották meg, de később plakettet és oklevelet kap a zeneiskola. Uher Bertalan elmondta, az intézmény már együttműködik a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal és a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimná­ziummal, de a cím elnyerése bővítheti az együttműködések körét. Ennek részeként a zeneiskola megoszthatja a tehetséggondozásban végzett tevékenységét más intézmények-

kel, valamint a Csermák zeneiskola is átvehet jó gyakorlatokat más iskoláktól. A kitüntető cím megszerzése után például egy budapesti iskolával körvonalazódik együtt­működés.

Az igazgató elmondta, a Csermák-zeneiskola néhány éve indult tehetségfejlesztő programjába a középiskolában tanuló és a zenei pálya felé ­kacsingató diákokat vonják be: ennek keretében az iskola ­művésztanárai készítik fel a zeneművészeti egyetemi felvételire a tanulókat. Ehhez a képzési rendszerben új tantárgyat, a zeneelmélet oktatását is felvették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában