Tele lesz a pápai nyár jó filmekkel

Május 20-tól a pápai Petőfi mozi nyitva áll a nézők előtt. Micsik Zoltán mozivezető szerint sok múlik a forgalmazókon, de a nyár várhatóan bővelkedik majd jó filmekben.

Polgár Bettina

Schmidt Vanda, a Petőfi mozi dolgozója

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Micsik Zoltán elmondta, közel fél év zárva tartás után május 20-án óvatosan, csökkentett létszámmal és kapacitással indultak. Rámutatott, már kicsit korábban is kinyithattak volna, de nem akarták elkapkodni, illetve bevártak olyan filmeket, melyek többeket is bevonzhatnak a filmszínházba.

Mint mondta, eleinte nem számítottak túl sok jóra, azonban annak ellenére, hogy a nézőszám jócskán elmarad a két évvel ezelőttitől, kellemes meglepetésekkel is szolgált a nyitás. A nyitónap csütörtökre esett, ami a forgalom szempontjából egyébként sem kiemelt nap, a hétvége azonban már a körülményekhez képest kimondottan jól alakult. – Ha innen tudunk még felfelé haladni, akkor jó lesz ez – jegyezte meg.

Micsik Zoltán mozivezető

Kifejtette, a jelenleg hatályos szabályok értelmében a mozi előtt, az utcán nem kell maszk, a filmszínház előterében azonban már igen, hiszen az előtérbe oltás nélkül is beléphetnek, akik elvitelre szeretnének büféterméket, mondjuk üdítőt vagy popcornt vásárolni. A nézőtérre pedig csak oltási és személyi igazolvány felmutatása esetében (vagy az oltást igazoló mobilapplikációval) mehetnek be a nézők, akiknek a filmvetítés ideje alatt már nem kell viselniük a maszkot. Emellett a szabályozás szerint nem kell helyet kihagyni a nézőtéren, ugyanakkor a mozi dolgozói a lehetőségekhez mérten ezt még javasolják.

- Tavaly egy-két alkalommal kialakult szócsata a maszk hiánya miatt, így tartottunk tőle, hogy az oltási igazolvány kapcsán hasonló, feszült helyzetekkel kell majd számolnunk, de szerencsére semmi ilyen nem történt. Azt tapasztaltuk, hogy a mozilátogatók szeretnek minket, megértőek, és elfogadják, hogy jelenleg ez a szabály. Nekünk, mint mozi, nem kell ítélkeznünk, bárki véleményét tiszteletben tartjuk, ugyanakkor a működésre vonatkozó szabályokat kötelességünk betartatni. Ezzel kapcsolatban tehát egyelőre nem érkezett semmiféle ellenvetés, sokkal inkább érdeklődőek a nézők. A legtöbben arra kíváncsiak, hogy bemehetnek-e, ha már beoltatták magukat, de az igazolványt még nem kapták meg. Pont erre kínál megoldást a mobilapplikáció, melyre sokaknak felhívtuk már a figyelmét, illetve volt, aki tőlünk, a moziból regisztrált be – magyarázta Micsik Zoltán.

Schmidt Vanda, a Petőfi mozi dolgozója
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A mozivezető kiemelte, a dolgok jelenlegi állása szerint tele lesz a nyár jó filmekkel. – Egyelőre nem áll fenn az a veszély, mint ami tavaly, hogy az emberek jöttek volna moziba, de nem igazán voltak filmek. Május 20-án a Tom és Jerry-vel indítottunk, egy hónapon belül pedig érkezik a Hang nélkül 2., a Nyúl Péter 2., a Halálos iramban 9. része, a Fekete özvegy, a Szilaj 2., a Croodék új része. Rengeteg kész film várja a premiert. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezek a filmek be is lesznek mutatva, viszont kicsit tartunk attól, hogy a forgalmazók a várható gyenge nézőszámokra hivatkozva eltolnak majd néhány premiert. Mivel egyre több mozi nyit ki, innentől a forgalmazókon múlik a dolog, vállalják-e, hogy a filmjük valószínűleg nem hoz akkora bevételt, mint amennyit két évvel ezelőtt hozhatott volna – zárta Micsik Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában