STOCK címmel nyílt kiállítás a Művészetek házában

Az alkotó STOCK című tárlata a Művészetek Háza – Dubniczay-palota Várgalériában nyílt meg szombaton délelőtt.

Marton Attila

Nagy Lajos/ Napló

A kiállítás címe a képek egyik kategóriájára utal: a stockfotók azok a kereskedelmi forgalomban kapható professzionális felvételek, amelyek a legkülönbözőbb témákat és kompozíciókat dolgozzák fel, de közös ismertetőjegyük a személytelenség, a variabilitás, a profizmus és a sablonosság, olvasható a tárlat ajánlójában. Megnyitójában Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója, a kiállítás kurátora arról beszélt, Korinek Gergely festészete sok kortársához hasonlóan a könnyen és végtelen mennyiségben elérhető forrásokat, a fotókat használja.

Azonban a Bécsben élő, veszprémi származású alkotónál a fotó csak kiindulópont: számára a kép ikonjellege és újrafelhasználása a fontos. Korinek Gergely az alkotás során új és újabb motívumokkal festi át az eredeti képet. A tárlaton közel ötven, az utóbbi néhány évben keletkezett mű látható. Korinek Gergelynek a mostani a második önálló tárlata, Veszprémben először mutatkozik be a nagyközönségnek. A kiállításon az olajképek mellett vetítve az alkotó rajzai láthatók.

 

Korinek Gergely 1972-ben született, általános és középiskolai éveit Veszprémben töltötte. Néhány munkával töltött év után elvégezte a Pécsi Tudományegyetem rajz, vizuális nevelő, festő szakát. Az egyetem után a festészetében egy rövid, aktív időszakot követően hosszú szünet következett, majd 2017-től kezdett ismét folyamatosan és intenzíven dolgozni.

A július 11-ig tartó kiállítás védettségi igazolvánnyal látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában