Idillikus este a dixieland, dzsessz és szving világában

Könnyed nyári muzsika címmel adott koncertet a tájház udvarán a Sforzato Brass Quartet, amely dzsessz-, szving- és dixielanddalokat adott elő.

Szendi Péter

Ismét jól szólt a két trombita és két harsona a Sforzato Brass Quartet koncertjén Fotó: Szendi Péter

2007 szeptemberében alakult a balatonfüredi együttes. Mindenképpen olyan nevet szerettek volna választani, amely egyrészt a rézfúvósokra jellemző, másrészt pedig valamilyen zenei jellegű szakkifejezést tartalmaz. Mint ismeretes, a sforzando előadási utasítás a zeneművészetben, egy-egy hangot vagy akkordot erőteljesen megnyomva, fokozottan kiemelve, hangsúlyozva. Mindez pedig jellemző a tizennégy éve alakult a négytagú zenekarra.

Ismét jól szólt a két trombita és két harsona a Sforzato Brass Quartet koncertjén
Fotó: Szendi Péter

Idillikus hangulatot teremtettek gyönyörű környezetben a Sforzato Brass Quartet tagjai, akik nem először léptek fel Paloznakon. Korábban a katolikus templomban egy komolyzenei koncertre került sor, ahol szintén nagyon jól szólt a két trombita és két harsona – tudtuk meg Rojtos Norbert zenekarvezetőtől. A közönség nagy örömére Ennio Morricone Volt egyszer egy vadnyugat című filmzenéjéből több sláger is elhangzott, de Scott Joplin ragtime-zenéi, illetve George Gershwin-dallamok is felcsendültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában