Továbbra is szavazhatunk kedvenceinkre a Tánc fesztiválján

Az idei Tánc fesztiválján is a közönség a legfontosabb, hiszen a szakmai zsűri mellett az ő szavazataik is számítanak majd a végén. Az előadásokat követően a szavazólap hátoldalára egytől tízig lehet értékelni a látott előadást.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Érdemes élnünk a szavazati jogunkkal, hiszen a nézőkön is múlik, ki lesz az idei Tánc fesztiválja győztese. Természetesen a szakmai zsűri továbbra is minden előadáson jelen van és nyomon követik a fesztivál menetét. A fiatal koreográfusok leginkább meghökkentő előadásai után aztán a fesztiválon a jól megszokott minőséggel találkozhattak az érdeklődők a Közép-Európa Táncszínház és a HODWORKS bemutatóján is.

A csütörtöki napon is érdemes lesz kilátogatni, hiszen a Gangaray Dance Company Agora című előadása stílusosan az Agórában lesz megtartva 18 órától. Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. Portugál nyelven a jelentése „most”.

- Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik össze, amelynek anyanyelve a tánc. Az a „szentély”, ahol a társulás tagjai tisztelik a spirituális értékeket és az univerzum törvényeit, ahol óvják a természetet és őrzik a kultúrát, nagy becsben tartják saját gyökereiket, megélve a jelent, de nem feledve a múltat. E régmúlt értékrendszer találkozása a jelennel, azaz a most-tal. Ez az én agorám. Tiszta tánc, dimenziók komponálása, ritmizált elegancia – mondta az előadásról a koreográfus, Hámor József.

A csütörtöki napon a Hangvillában a Szegedi Kortárs Balett két előadását is megtekinthetik az érdeklődők, a The Black Paintings, Blue című darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában