Vizuálisan érzékenyítő diáktárlat nyílt a pápai Mezőben

Khell Zoltán képzőművész, nyugalmazott tanár kamaratárlata látható az ősz folyamán a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Mező) aulájában.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A korábban, 2002 és 2016 között az intézményben tanító, az Ajkai Grafikai Műhelyből és a balatonalmádi VasútArtjáróból is ismert alkotó a Naplónak nyilatkozva elmondta, a tanévkezdés apropóján állította ki nyolc, „kettő az egyben” absztrakt képét a diákok vizuális kultúra iránt való érzékenyítése, figyelmének felkeltése céljából.

Khell Zoltán képzőművész, nyugalmazott tanár kamaratárlata az ősz folyamán látható a Mező iskola aulájában Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Inspirációt jelenthet számukra, ugyanis a vizuális kultúra oktatása teljes mértékben leszűkült az utóbbi években. Nem kimondottan látvány jellegű munkák kerültek ki, hanem olyanok, melyek vászonra készült eredeti festményről fotó alapján vannak kinyomtatva – jegyezte meg Khell Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában