Új minifesztivál Veszprémben: HÍD

Új, összművészeti eseménysorozatot indít Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A HÍD egy új mini fesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben, 2023 Európa Kulturális Fővárosában 2021. november 19. és 21. között.

Horváth Virág

Josef Nadj OMMA című előadása Fotó: Pannon Várszínház

Fotó: Pannon Várszínház

Az esemény – követve a nagy múltú veszprémi kortárs táncfesztivál hagyományait -összművészeti programot mutat be, melyben helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

November 19-én, pénteken a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi performansz-művészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár lesz.

November 20-án, szombaton az esemény egyik legérdekesebb programelemét ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, ahol Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó, Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal, a nemrégiben megújuló Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer termében.

Josef Nadj OMMA című előadása Fotó: Pannon Várszínház

Az idei fesztivál fő momentuma, november 21-én, vasárnap a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierje lesz a Hangvilla színháztermében. A nagysikerű OMMA-t a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. Lenyűgöző táncelőadás, a test, a mozgás, a fény, a hanghatások és a csend tökéletes fúziója, afrikai táncosokkal.

A HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben című háromnapos programsorozat a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál összművészeti eseménye, melyet a Pannon Várszínház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt partnerintézményeként, hagyományteremtő jelleggel, és azzal a céllal szervez, hogy kivételes előadásokat mutasson be a megyeszékhelyen, hiánypótló és egyedülálló műsorkínálatot nyújtva a nyitott és érdeklődő közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában