Helyi kultúra

2022.04.22. 11:00

Hencidától Bonchidáig a Folkklubban

Bár a medvékről még nincs megbízható információ, de a Kőfeszt szervezői úgy döntöttek: véget ért a téli álom. Éppen ezért 2022 harmadik Folkklubját szombaton, április 23-án rendezik meg a köveskáli művelődési házban, amelynek most Bonchida lesz a témája.

Hegyi Zoltán

A rendezvény délután három órai kezdetekor Tóth László várja a citera megszólaltatására vállalkozókat egy kis oktatásra, közös muzsikálásra, majd Navratil Andrea válaszúti Dúdolója repít minket a Mezőségre. Pál István Szalonna és Bandája ezt követően 16 órától mutatja meg Bonchida zenei csemegéit, a tervek szerint Horváth Elek, vajdaszent­iványi mester vendégszereplésével. 
A gyermekeknek szokás szerint az egész program alatt kézműves-foglalkozást tart Troják Zsuzsanna és Kropf Milán, míg a táncokat Szabó Csaba és a Tördemic Néptáncegyüttes tanítja. Újdonság, hogy a törzsközönség „nyomására” a szervezők megállapodtak a 10 Hektár Kóstolóházzal, hogy ezentúl nemcsak vizet, hanem mindent, mi táncházhoz kell, ihatnak és ehetnek a vendégek. A belépés a rendezvényre – hasonlóan a korábbiakhoz – díjtalan. A rendezvényt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában