Török Beatrix az új diákrektor

2022.05.02. 06:50

Véget ért a Veszprémi Egyetemi Napok

Közel egy héten át tartott a Pannon Egyetemen a XXIX. Veszprémi Egyetemi Napok (VEN). A hétfői Dörgedelemmel indulva a négy csapat (VENcanto, VENtasy, UniVENzum és VEN Dizni) a VENpolgárok kegyeiért és szavazataiért küzdött. A pénteki gálán végül lerántották a leplet az új diákrektorról.

Horváth Virág

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A három évvel ezelőtti egyetemi napokon megválasztott DesztillÁdi (Horváth Ádám) diákrektor a pénteki ünnepségen hivatalosan is átadta utódjának a stafétát. A szavazás eredményeképpen pedig Adél Úrnő (korábbi diákrektor) után ismét női elöljárót köszönthettünk, hiszen Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla győzedelmeskedett. A gálán Gelencsér András (volt) rektor átadta a hatalmat Betíciának, majd az összes csapat közösen énekelte el Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát. Gelencsér András és Betícia is egyetértett abban, hogy a VEN lényege az „összes csapat”, tehát a közösségi lét, a hagyományok folytatása, a barátság és összetartozás.  

A gálán a VEN-zsűri is osztott ki díjakat, az Aranyhangszál-díjat a VEN Dizni, az inverz egyetem legjobb előadójának díját a VENtasy, a legjobb bevonulásért járó VENindulás-díjat, a legjobb kocsma díjat és a legjobb kortesprogram díját is a VENcanto kapta meg, a VEN Oscar-díjat az UniVENzum, a VEN Pálma-díjat a VENtasy, a legjobb arc díját pedig Zsufa Ádám, az UniVENzum csapattagja érdemelte ki.

A fesztivál zárónapján, szombaton már csak az ünneplésé volt a főszerep, miután délután a VENátuson hivatalosan is beiktatták az új diákrektort. A nagyszínpadon aztán este nyolctól Dzsúdló lépett fel, majd Basshunter svéd énekes, zenei producer és DJ. Basshunter legelső slágerét, a Boten Annát is játszotta, de Az éjjel soha nem érhet véget című dallal a magyar közönségnek külön is kedveskedett.

Az idei VEN nagyon mozgalmasra sikerült, a Diákrektori Hivatal nagy figyelmet fordított arra, hogy a régi hagyományokat folytassák, és ne csak a diákokat, de oktatókat és a városban élőket is beinvitálják a fesztiválra. A hatnapos fesztiválon több mint húsz hagyományos VEN-program és közel ennyi zenei program és koncert volt az egyetem területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában