"Veszprém énekel"

2022.06.22. 16:00

Dalra fakadtak a megyeszékhely és a környék kórusai

Valóra vált a Gizella Női Kar álma: „Veszprém énekel” címmel kórusfesztivált szervezett, ezzel színesítve, gazdagítva a város rendezvénypalettáját.

Napló-információ

Tóth Árpád karnagy és a Gizella Női Kar

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém Énekel Kórusfesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által támogatott program. A város és környéke gyermek-, ifjúsági és felnőtt kórusai, együttesei mutatkoztak be a belvárosban, énekeltek a közönség aktív bevonásával. A rendezvény célja a kóruskultúra népszerűsítése, egymás megismerése volt. A közönség érezhette  a közös éneklés örömét, közösségteremtő erejét.  A kezdeményezés kapcsolódik a VEB2023 EKF Hangvető programjához, melynek célja a közönség aktív bevonása a zenei élményekbe. 
A veszprémi Gizella Női Kar karnagya, Borbásné Gazdag Gabriella célkitűzése, hogy olyan rendezvényeket valósítsanak meg, melyek során a helyi értékek felszínre kerülhetnek.
- Hisszük, hogy a magyar kóruszenének és kóruskultúrának helye van a magyar művészetben és fontosnak tartjuk, hogy azt minél szélesebb réteghez eljuttassuk. A Veszprém Énekel egy olyan találkozási pont, amelynek fő célja, hogy népszerűsítse és láthatóvá tegye a kóruskultúrát: az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket, kórustagokat és a hallgatóságot is - mondta. 

A nyitó programnál a meteorológia esőt jósolt, ezért a szervezők felkészültek a helyszín- és műsorváltozásra, ám végül az időjárás is melléjük állt, az eredetileg meghirdetett Óváros téri szabadtéri színpadon léphettek fel a veszprémi kórusok. Tóth Árpád karnagy vezényletével és a nézőközönség aktív részvételével ezer hang szállt együtt és űzte el az esőt hozó felhőket. A Gizella Női Kar büszke rá, hogy új fesztivál színesíti a város rendezvénypalettáját. A szervezők megköszönték a fellépőknek áldozatos munkájukat és a kiváló műsorokat, nélkülük nem jöhetett volna létre a fesztivál, közölték. Elismerés jár az önkénteseknek, akik segítették a fesztivál zavartalan lebonyolítását, és köszönet a nézőknek, akik ellátogattak a fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában