Tapolcai Kamarakórus

2022.12.19. 15:00

Kodályra emlékeztek születésének 140. évfordulóján

Kodály Zoltán születésének száznegyvenedik évfordulójáról is megemlékezett a Tapolcai Kamarakórus szombati, adventi hangversenyén, mivel a zeneszerző 1882. december 16-án született Kecskeméten. Advent lévén a száznegyven éve született zenei óriás egyházi műveiből válogattak.

Szijártó János

A Tapolcai Kamarakórus Török Attiláné karnagy vezényletével Kodály műveket adott elő szombaton este Tapolcán Kodály Zoltán születésének száznegyvenedik évfordulója alkalmából Fotó: Szijártó János

A tapolcai római katolikus templomban a szentmise után Török Attiláné karnagy vezényletével csendültek fel Kodály szerzeményei, elsőként a Nagyszalontai köszöntővel tisztelegtek a hölgyek az évforduló alkalmából. Utána a Könyörgés szólalt meg, amelynek érdekessége, hogy Kodály azt 1945 januárjában, Budapest ostroma idején, egy óvóhelyen írta. A folytatásban a Harmatozzatok!, az Öt tantum ergo két tétele, az Ave Maria és a 150. Genfi zsoltár következett a Tapolcai Kamarakórus élményszámba menő elődásában. Egy hangszeres része is volt a koncertnek, Fekete Gábor játszott orgonán Kodály epigrammáiból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában