Botrány az operában

2023.04.27. 13:05

Szintet lépett a tapolcai Tamási Áron Színtársulat

A Tamási Áron Színtársulat első előadása, Ken Ludwig Botrány az operában című vígjátéka sikerét bizonyítja a három telt házas előadás a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

A Tamási Áron Színtársulat első előadása Ken Ludwig Botrány az operában című vígjátéka volt Fotó: társulat

 

A csoport hasonló felállással, de még nem színtársulat néven ugyan már bemutatkozott tavaly Niel Simon Pletykafészek című vígjátékával, azonban mostanra szintet lépve színjátszó klubból színtársulattá fejlődtek. A tagok névsorában ugyan alig történt változás, azonban ami az előrelépést illeti, annál inkább. Az idei bemutatóra a tavalyinál is nehezebb darabot választott a tízfős társulat; amellett, hogy a vígjáték műfaja a társulat vezetője és a darab rendezője, Antalóczy Zoltán szerint is meglehetősen nehéz.  

– A tavalyi siker alapozta meg a lehetőséget, a csoport nagyot lépett előre szakmailag és csoportmunka terén is. Az eredményhez fegyelem, csapatmunka, összhang és alázat kellett. Fél éven át próbáltunk, miután a darabra mindannyian rábólintottak. Meglehetősen hosszú, és bár egy helyszínen, de két térfélen játszódik a történet, nagy kihívás volt előadni. A vígjátékokban elengedhetetlen, hogy üljenek a poénok, emiatt rengeteg jelenetet kellett sokadszor is végigpróbálni, mire színpadképesnek éreztük – mondta a rendező. Hozzátette, hogy a darab bemutatása iránt vidéken is van érdeklődés, a tervek szerint nyáron több alkalommal előadják Badacsonytomajon, de bemutatják Balatonbogláron, Kaposváron és Dombóváron is még ebben az évben. A jövő év tavaszán pedig már új darabot mutatnak be a tapolcai közönségnek.  

– Valószínűleg ismét vígjáték lesz, mert úgy érezzük, a hazai közönségnek nagy szüksége van a nevetésre, de a társulatunkban megvan az igény arra, hogy túllépjünk ennek a műfajnak a határain. Lehetséges, hogy egyszerre két darabbal jelentkezünk majd, de hogy mivel, azt még nem döntöttük el – mondta Antalóczy Zoltán.   

A Botrány az operában című vígjátékban Bognár Róbert, Korponai Kitti, Baracskai László, Antalóczy Zoltán, Rompos Alida, Fiam Kristóf, Tóth Edit és Dominek Ica játszott.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában