Különleges alkotás

2023.06.12. 14:00

Patakmeghajtású óriás faszobrot avattak Monostorapátiban

Az Eger-Víz patakművészeti őrség összművészeti munkája soron következő állomásaként Monostorapátiban avatták fel vasárnap Kő Boldizsár „patakmeghajtású" óriás faszobrát. 

Szijártó János

Fotó: Szijártó János

Kezdésként délelőtt a Mandel Quartett adott koncertet a monostorapáti római katolikus templomban, majd délután a két településrészt összekötő híd alatt avatták fel Kő Boldizsár két egymás felé néző, s integető szobrát, amely az áramló pataktól veszi a mozgáshoz szükséges energiát, egy vízkerék segítségével. A megnyitón a szervezők nevében Márta István zeneszerző ajánlotta az érdeklődők figyelmébe az Eger-víz projekt legújabb alkotását, illetve a híd alatt zenét szolgáltató Mandel Quartettet. A különleges eseményen Takács Péter, Monostorapáti polgármestere és Kő Boldizsár, a szobor megálmodója is köszöntötte a megjelenteket. A program további részére tervezett kirándulás és a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes koncertje a bizonytalan időjárásra való tekintettel elmaradt.

 A Márta István vezette „Eger-Víz” patakművészeti őrség ezúttal Monostorapátiban tette le névjegyét a vasárnapi szoboravatással Fotó: Szijártó János

Mint azt már lapunkban írtuk, az „Eger-Víz” patakművészeti őrség 13 faluban a Balaton északi partján elnevezésű különleges projekt célja az egyre értékesebb élővíz fenntarthatóságának népszerűsítése a művészet, a tudomány és a közösségi összefogás különböző eszközeit használva. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában