Irodalom

2024.01.09. 09:00

Petőfi-versekkel indították az évet Várpalotán

Újévköszöntő Petőfi-estre hívta az érdeklődőket a 2024-es esztendő nyitányaként a Várpalotai Városszépítő és -Védő Egyesület, valamint a helyi evangélikus egyházközség. A templomkertben megtartott rendezvényen a költőóriás versei mellett forralt bor és tea is várta a megjelenteket.

Szabó Péter Dániel

Mindenki elszavalhatta vagy felolvashatta kedvenc Petőfi-versét Fotó: Szabó Péter Dániel

Immár második alkalommal emlékezett meg Petőfi Sándorról születése napján a Várpalotai Városszépítő és -Védő Egyesület egy a költőóriás verseit a középpontba helyező programmal. – Tavaly a Petőfi 200 emlékév adta az ötletet, hogy irodalmi rendezvénnyel indítsuk az esztendőt. Az est olyannyira jól sikerült, hogy a folytatás mellett tettük le a voksunkat – mondta el köszöntőjében Juhosné Vavró Zsuzsanna. 

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Várpalotai Városszépítő és -Védő Egyesület elnöke hozzátette, már 2023 januárjában is azért az evangélikus templom kertje adott otthont a programnak, mert Petőfi maga is evangélikus volt, Zsednai Józsefné várpalotai lelkész pedig nagy örömmel fogadta az ötletet. Az évindító szabadtéri program középpontjában természetesen a Várpalotához több szállal, többek között testvére, István révén is kötődő Petőfi Sándor versei álltak. A vállalkozó kedvű résztvevők elszavalhatták vagy felolvashatták kedvenc költeményeiket a költőtől. Közben a csípős hidegben meleg tea és forralt bor is várta a megjelenteket, amelyről a Várpalota-Pétfürdő Kertbarátkör Egyesület és a Várpalotai Badacsonyi Kertművelő Egyesület tagjai gondoskodtak.

Az esemény keretében Juhosné Vavró Zsuzsanna és Petrovics László, a civil szervezet korábbi elnöke mécsest helyeztek el a Thury-vár mögötti parkban 2008-ban felállított Petőfi-Petrovics István emléktáblánál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában