Gyevnár Kálmán kerámiái

2024.01.25. 17:00

Régi ismerős az alkotók között

A magyar kultúra napja alkalmából a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban nyílt együttes kiállításon részt vevő alkotók között mutatkozott be kerámiáival Gyevnár Kálmán.

Tóth B. Zsuzsa

Gyevnár Kálmán (balról) kerámiái már ismertek a városban, a kiállításra érkezők mégis örültek, hogy újra látják a jól felismerhető stílusjegyeket hordozó alkotásokat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az alkotó 1979-től foglalkozik kerámiával, 1985-től kézművesként tevékenykedik. Először csak a festéssel barátkozott, majd áttért az edények készítésére is. Azóta folyamatosan meleg nála a kemence, sorra égeti a kerámiákat. Gyakran találkozhatnak munkáival a helyiek a városban, szinte minden család otthonában megtalálható egy-egy Gyevnár-kerámia. Különböző rendezvényeken tombolaként, díjként feliratos kerámiáit kapják a szerencsés győztesek. A Gyevnár családban a hagyományok folytatódnak, Kálmán fia ugyancsak ezzel foglalkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában