Képzelet a felvételeken

2018.08.21. 18:00

Tapolca finn testvérvárosának fényképészei mutatják meg műveiket

Képzelet címmel nyílt szombaton a finn testvérváros, lempäälä fényképészeinek együttes tárlata a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

ari Tolonen bemutatta a fotós csoportot és a kiállítás anyagát. Mellette Bolla Albertné látható

A kiállítás megnyitóján Dobó Zoltán polgármester beszédében megköszönte, hogy a finn fotószövetség elnöke, Kari Tolonen tapolcai témákat is választott a tárlat anyagába. – Ha ilyen tisztelettel fényképez valaki ebben a városban, akkor feltételezem, hogy egy kicsit magáénak érzi. A két ország nagyon messze van egymástól, sorolhatnánk is, hogy mennyi a különbség, de ezeket a képeket látva inkább a hasonlóságok jutnak eszünkbe – mondta a polgármester. Bolla Albertné a Tapolcai Finn Barátok Egyesület elnöke arról beszélt, hogy hogyan ismerkedtek meg a lempääläi fényképészek csoportjával.

ari Tolonen bemutatta a fotós csoportot és a kiállítás anyagát. Mellette Bolla Albertné látható

– Kari Tolonen három éve a lempääläi fotóklub vezetőivel látogatott Tapolcára. A következő évben pedig már a finnországi fényképész szövetség elnöke jött városunkba, ekkor került szóba először a mai kiállítás szervezése. Finnország tavaly ünnepelte függetlensége 100. évfordulóját, a lempääläi fényképész társaság idén ünnepli 30. évfordulóját. A kiállítás címe megegyezik a klub nevével, Képzelet – mondta Bolla Albertné.

Kari Tolonen a lempääläi Mielikuvitus Fényképész Társaság elnöke bemutatta az 1988-ban alakult társaságot és a kiállítást. – A klub 100 másik Fényképész Társasággal együtt a mintegy 6000 tagot számláló Finnországi Fotográfusok Szövetségéhez tartozik. A kiállítási anyagban 36 kép látható. A Mielikuvitus Fényképész Társaság nemzetközi fotóversenyeket is szervez, publikál képeskönyveket, továbbá kiadta a Lempäälä-t bemutató fotóalbumot. Évente Lempäälä-kalendáriumot is megjelentet – mondta Kari Tolonen és bizalmát fejezte ki, hogy a társaság ünnepi kiállítása némi bepillantást nyújt abba az atmoszférába, amit tagjaik a képekkel szerettek volna kifejezni. A megnyitón Hermann Menninghaus a berlini szimfonikusok tagja többek közt Bach és Bartók műveit játszotta hegedűn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában