férfi kézilabda NB I

2017.09.16. 20:16

Esélyt sem adott a BKSE a Dabasnak

Ketten is hét gólig jutottak a Balatonfüredi KSE csapatában, amely az újonc otthonábana győzött szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Második bajnoki találkozóját is behúzta a Füred a szezonban Fotó: Penovác Károly

Dabas-BKSE 24-30 (13-16)

Dabas. V.: Hargitai, Markó. Dabas KC VSE: Holló – Országh 2, Petrovski 2, Simovic, Slachta 1, Halász 4, Kekezovic 6 (2). Csere: Bakos 1, Lókodi 1, Lepsényi 1, Pocsai 3 (2), Bíró 2, Szeitl 1. Edző: Tomori Győző. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 6 (5), Kasparek 4, Semenov 7, Kemény 7, Szita, Bóka 2. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Németh 1, Topic 2, Debreczeni 1, Déber, Máthé, Varsandán, Karvatski. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

Története első hazai NB I-es meccsét játszotta a Dabas, amelynek csarnokában természetesen óriási volt a várakozás, és nagyszerű a hangulat.

Második bajnoki találkozóját is behúzta a Füred a szezonban
Fotó: Penovác Károly

A találkozó elején felváltva estek a gólok, a BKSE vezetett, a hazaiak pedig rendre kiegyenlítettek. Egészen a 12. percig, amikor Slachta találatával először volt az előny a Dabasnál, 6-5.

Nem sokkal később kettővel vezetett az újonc, ám a balatoniak gyorsan egalizáltak (8-8), ráadásul ismét átvették az irányítást. A 21. percben 9-11-et mutatott az eredményjelző. A szünetig Kasparek, Topic és Semenov vezérletével háromra növelte a különbséget a jól védekező BKSE.

A második játékrész Kemény góljával indult. Nem sokkal később Keményt és Debreczenit is kiszórták két percre a játékvezetők, a hazai csapat pedig kihasználta a lehetőséget és kiegyenlített, 38. perc: 17-17.

Kezdődött minden elölről, a de a fürediek ismét elkezdték fokozatosan építgetni előnyüket, 44. perc: 19-21. Bóka duplájával négyre nőtt a vendégelőny, a Dabas ekkor még visszakapaszkodott mínusz kettőre, de a hajrában már nem maradt esélye.

Második bajnoki meccsét is megnyerte a Balatonfüredi KSE, amely védekezésben és támadásban is jól teljesített, magabiztosan gyűjtötte be a pontokat.

Csoknyai István: – Ezúttal is jól védekeztünk és jó volt a kapusteljesítmény is. Fontos pillanatokban tudtunk kontragólokat lőni. Amikor az első félidőben kettővel vezetett az ellenfél, kicsit megtorpantunk, de rendeztük a sorokat. Mindig volt egy ember, aki átlendítette a holtponton a csapatot, amely maximális dicséretet érdemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában