A nyolcadikra hajtanak

2017.11.03. 13:43

Szia Zoltán és Zdolik Bence sérült, ezért új balátlövőt igazolt a BKSE

Zsinórban nyolcadik sikerére készül a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttese, amely szombaton az Eger SBS Eszterházy otthonában vendégeskedik.

B. Virág Rita

Már csak két alakulat hibátlan a férfi kézilabda élvonalában. A listavezető és címvédő Telekom Veszprém mellett a Balatonfüredi KSE gárdájának mérlege is makulátlan.

A BKSE helyzete azonban nem volt mindig rózsás, és most is sérülések nehezítik Csoknyai István vezetőedző dolgát.

A legutóbbi bajnokin, a Váci KSE ellenében (26:24) kifordult Szita Zoltán bokája, akire emiatt hosszabb kihagyás vár. Ráadásul már korábban kidőlt a sorból Zdolik Bence is, akinek újra meg kell ett operálni a keresztszalagját, így rá ebben a szezonban már nemigen számíthat Csoknyai István. A balátlövő pozíciója így foghíjas maradt, ezért a héten új igazolás után kellett néznie a klubvezetőknek. Végül a korábban a Balmazújvárosban, majd Törökországban légióskodó Vranac Tarikkal erősített a balatoni alakulat.

- Már két edzésen részt is vett a játékos, akinek a beépítése nyilván hosszabb időt vesz majd igénybe, de részfeladatokat azért adok neki már a hétvégén, az Eger ellen is – hangsúlyozta a tréner.

A szombati rivális, az Eger jelenleg a hetedik a tabellán, igaz mindössze a Telekomtól, a Szegedtől kapott ki és legutóbb Komlón vérzett el. Hazai pályán viszont még veretlen.

A két korábbi veszprémit, Füzi Dánielt és Inal Aflitulint soraiban tudó Heves megyeiekről Csoknyai István elmondta, a halogatós, lassú játék hívei, a BKSE viszont sokkal dinamikusabb, gyorsabb kézilabdát képvisel.

- Nehéz, küzdelmes találkozóra számítok. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk a jó szériánkat – hangsúlyozta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában