veszprémiek a csapatban

2018.07.30. 19:57

Bravúros világbajnoki bronzérmet szerzett a strandkézilabda-válogatott

Fantasztikus izgalmakat hozott Kazanyban a strandkézilabda-világbajnokság bronzmérkőzése, ahol Magyarország 2-0-ra legyőzte Svédországot.

B. Virág Rita

Bravúros bronzérmet szerzett a kazanyi strandkézilaba-világbajnokságon a magyar férfiválogatott

Nagyszerű eredményt ért el a több veszprémi nevelésű játékossal felálló magyar férfi strandkézilabda-válogatott.

Bravúros bronzérmet szerzett a kazanyi strandkézilaba-világbajnokságon a magyar férfiválogatott Fotó: keziszovetseg.hu

A Gulyás István szövetségi kapitány által vezetett garnitúra a csoportjában Új-Zélandot, majd Vietnamot is 2-0-ra verte, ezt követően szétlövés döntött a spanyolok elleni rangadón, így két sikerrel és egy vereséggel jutott a középdöntőbe.

Itt Uruguayt óriási csatában 2-1-re legyőzte a magyar együttes, azán kikakpott a későbbi döntős Horvátországtól 2-0-ra, ezután pedig 2-1-re megverte Iránt. A négy közé jutásért következtek az oroszok, akik ellen nem férhetett kétség a sikerhez. Magyarország egyszerűen leiskolázta ellenfelét és 2-0-val és ezzel négy közé jutott. Itt Horvátországgal nem bírtak a mieink, így a bronzmérkőzésen bizonyíthattak.

A Svédország elleni csatában az első szettet 18-12-re hozta a magyar csapat, a másodikban viszont végig hátrányban volt, azonban 14-9 után zsinórban szerzett hat pontjával felzárkózott. Tíz másodperccel a vége előtt a svédek visszavették a vezetést, ám az utolsó pillanatban Zakics Bence kétpontosával a magyar csapaté lett a bronzérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!