Kiütéssel győzött az FC Ajka

2018.10.21. 18:53

Hét gólig jutottak a hazaiak a BKV Előre ellen

Rendkívül könnyed sikert aratott az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Schindler Szabolcs, az FC Ajka szakvezetője, aki hozzátette: elsősorban a

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ajka–BKV Előre 7-0 (4-0)

Ajka, 350 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia, Illés, Kenderes, Horváth P. (Pavlitzky, 58.) – Oláh (Molnár, 69.), Nagy K. (Major, 60.). Edző: Schindler Szabolcs. BKV Előre: Nacsa – Kálmán, Girán (Szedlacsek, 46.), Miklósvári, Rákos – Csepregi (Bata, 46.), Ferkó, Csanálosi (Ihos, 67.) – Irmes, Balogh, Tóth. Edző: Menczeles Iván.

Ajkai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, a hazaiak a harmadik percben akár már három góllal is vezethettek volna. A 23. percben aztán beérett a fölény, Csemer szögletét Csizmadia a hosszú kapufánál közvetlen közelről helyezte a hálóba, 1-0. A 32. percben Nagy Krisztiánt buktatták a 16-os vonala előtt, a szabadrúgást a sértett végezte el, lövése a kapu bal oldalában landolt, 2-0.

A 42. percben tovább növelte előnyét az FC Ajka. Nacsa védett nagyot Kenderes lövésénél, a kipattanót Csizmadia szerezte meg, Nagy K. elé tálalt, utóbbi hat méterről a kapu bal oldalába lőtt, 3-0.

A 49. percben újabb hazai találat született. Nagy K. húzott el a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba, mesterhármas, 4-0.

Ezután egy Oláh-helyzet maradt kihasználatlanul, majd Oláh cselezgetett a 16-oson belül, visszagurított labdáját Horváth P. a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba lőtte, 58. perc: 5-0. Az 59. percben Horváth P. visszaadta a gólpasszt Oláhnak, aki 16 méterről szintén a jobb alsóba lőtt, 6-0.

A 65. percben Csizmadia indította a csereként beállt Majort, akinek alapvonalról visszalőtt labdáját Oláh helyezte a kapu jobb oldalába, 7-0.

Ezt követően már csak kimaradt ajkai gólhelyzeteket lehetett feljegyezni, Major kettő, Illés egy alkalommal növelhette volna a találatok számát. A 87. percben Horváth Dánielnek is akadt munkája, Irmes 17 méteres szabadrúgását öklözte a mezőnybe.

Óriási különbség volt a két csapat között, ha az ajkaiak jobban koncentrálnak, két számjegyű is lehetett volna a különbség. Az FC Ajka előnye nyolc pontra nőtt a tabella élén.

Schindler Szabolcs: – Gratulálok a csapatnak a jó játékhoz, és örülök annak, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!