Döntetlen lett a derbi

2018.10.27. 17:00

Nézd vissza nálunk a VLS Veszprém-Balatonfüred mérkőzést!

Nem bírt egymással a két bajnokaspiráns az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 12. fordulójában, szombaton. A dominánsabb hazaiak góljára gyorsan válaszolt a Füred, amely végig szervezetten futballozott.

Horváth Gábor

Iksz lett a rangadó, a csíkos mezes Füred továbbra is két ponttal vezeti a tabellát Fotó: Balogh Ákos

VLS-BFC

1-1 (0-0)

Veszprém, 400 néző. V.: Rózsa. VLS Veszprém: Kis – Rédling, Domján, Dobsa, Gunther – Bencze (Kelemen), Vass, Gulyás – Gálfi (Csordás), Molnár, Szabó. Edző: Pető Tamás.

Balatonfüredi FC: Mikler – Kós, Rápó (Mód), Ujvári, Reznyák – Takács (Udvardi), Imrik – Imre (Hahn), Lattenstein (Zsigmond), Róth – Henn (Szentiványi). Edző: Sowunmi Thomas.

A mezőny két legjobb csapata találkozott a 12. fordulóban: a második helyen álló VLS Veszprém az éllovas Balatonfüredi FC-t fogadta. A két alakulat között két pont volt a különbség.

Hazai fölénnyel kezdődött a találkozó, amely aztán sokáig eseménytelenül telt. A BFC szervezetten futballozott, a 16. percben pedig egy kisebb zavart is okozott a bakonyiak kapujánál.

Ezután ismét áthelyeződött a másik térfélre a játék, a 22. percben Molnár játszotta magát szépen tisztára, beadását Szabó jó helyzetből fölé durrantotta.

A 27. percben Lattenstein kínálta meg egy lövéssel Kist, majd ugyanő Imre visszagurítását bombázta a felső lécre.

Megvillant tehát a Füred is, azonban ezután már csak veszprémi lehetőség adódott a szünetig. A 33. percben Gunther ívelt Szabóhoz, aki szépen készítette le a labdát Benczének, a hazai támadó tiszta lövőhelyzetből nem talált kaput.

A második játékrész elején Henn próbálkozását hárította Kis.

Az 55. percben a balatonfürediek végezhettek el szabadrúgást, ám ez lett a vesztük. A védők könnyedén tisztáztak, a megiramodó Szabó pedig tökéletesen ugratta ki Gálfit, aki nem hibázta el ziccerét, 1-0.

Imre próbált azonnal válaszolni, de Kis a helyén volt. A folytatásban Rápó óriási hibáját Szabó nem tudta büntetni, a veszprémi középpályás nagy helyzetben kapu fölé bombázott.

A 60. percben Imrik végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, a 16-os sarka elöl. A kapu előtti tömörülésben háromszor is próbálkozhattak a Balaton-partiak, az első két lövésnél Kis, illetve a védők blokkoltak, a harmadik kipattanót azonban Henn a hálóba bombázta, 1-1.

Iksz lett a rangadó, a csíkos mezes Füred továbbra is két ponttal vezeti a tabellát Fotó: Balogh Ákos

A Füred játéka feljavult, ám olykor hajmeresztő egyéni hibákat produkáltak a vendégek. A 70. percben Lattenstein fejese szállt alig kapu fölé. A másik oldalon a csereként beálló Csordás első labdaérintése lehetett volna gól.

A 78. percben Kelemen volt erőszakos a jobb oldalon, beadása remek helyzetben találta középen Molnárt, aki gyengén lőtt, Mikler könnyedén védett.

A hajrában a Veszprém beszorította ellenfelét, azonban csak egy Szabó-szabadrúgás jelentett veszélyt, a BFC jól zárt hátul.

Összességében megérdemelt döntetlen született. Mindkét csapatnak megvolt a saját jó periódusa a derbin, és a lehetősége, hogy a maga javára döntse az összecsapást.

Pető Tamás: – Igazságos eredmény született. Mindkét csapat jól játszott, és elégedett lehet az egy ponttal. Nyugodt ugyanakkor nem, továbbra is nyílt a bajnoki cím sorsa.

Sowunmi Thomas: – Magas színvonalú, jó iramú meccset játszottunk. Mindkét együttesnek megvoltak a helyzetei. A második félidőben jobban teljesítettünk, azt gondolom, igazságos a döntetlen.

Jók: Gunther, Kelemen, Vass, Gálfi, ill. Ujvári, Imrik, Lattenstein, Henn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában