már nagyon várják a kapruni viadalt

2019.01.10. 18:36

Túlélőversenyen indulnak az ajkai spartanosok

Öten állnak rajthoz Kaprunban, a Spartan Race Super akadályfutó versenyen a Spartan Ajka csapatából a hétvégén, köztük az ismert sportember, Kováts György.

Kovács Erika

Az ajkai csapat már nagyon várja a kapruni viadalt

Fotó: Spartan Ajka

- A Spartan Ajka csapatának a napokban volt az utolsó nagyobb edzése az idei első verseny előtt. Az itthoni havazás némi ízelítőt adott az ausztriai körülményekből, noha ott jóval zordabb az időjárás, és rengeteg hó esett – fogalmazott Kováts György.

A neves sportember elmondta, a verseny különleges, és ilyen hosszú, kifejezetten téli viadalt Európában csak ritkán, eddig kétszer rendeztek meg. Most pedig egy olyan országban lesz, ahol extrém téli időjárás van, síelőket sodort el a lavina, emberek kerültek többméteres hó fogságába.

Kováts György edzés közben
Fotó: Spartan Ajka

- Ilyen körülmények várják a hétvégén a résztvevőket Kaprunban, a Spartan Race Super akadályfutó versenyen, ami túlzás nélkül túlélőversenynek is nevezhető – vélekedett Kováts György.

Az ajkai csapat már nagyon várja a kapruni viadalt

A versenyzőkre a hegyekben 15 kilométer vár, 800 méteres szintkülönbséggel és 25-30 akadállyal, és lehet, hogy jeges patakon is átvezet majd az útjuk. Egy biztos, Varga Judit, Szeglet Éva, Kálmán Szabolcs, Bazsó Dávid, Kováts György elszántak, és remélik, a nagy ausztriai hóban kijutnak a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!