megye I

2019.03.29. 07:00

Rangadók hétvégéje következik

Több pályán is közvetlen riválisok csapnak össze hétvégén az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban.

Horváth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 20. forduló programja, szombat, 15.00, Tihanyi FC (4.)–VLS Veszprém (1.): A veszprémiek először szerepelnek idegenben ebben a naptári évben, első két meccsüket simán húzták be hazai pályán. A szintén régóta veretlen Tihany keményebb falatnak ígérkezik, persze ettől függetlenül a vendégek az esélyesek.

16.00, Úrkút SK (3.)–Ajka Kristály (5.): Szomszédvári derbi, ráadásul élcsapatok csatája. A Kristály két döntetlennel, az Úrkút egy vereséggel és egy sikerrel kezdte a tavaszi szezont. Nehéz megtippelni, mit hoz majd a találkozó, de a szikrázóan kemény ütközet borítékolható.

Várpalotai BSK (8.)–Balatonalmádi SE (6.): A BSE áll előkelőbb helyen a tabellán, ám a Bányász mutat jobb formát. Háromesélyes a meccs, mindkét csapatnak szüksége lenne a három pontra, lehet, meg kell majd elégedniük eggyel.

TIAC VSE (14.)-Devecser SE (11.): Csak egyetlen egység a két együttes között a különbség, azaz remek kis alsóházi derbiről van szó. A tapolcaiak hazai környezetben javítanának a két idegenbeli vereség után, a Devecser pedig folytatná azt, amit a Sümeg elleni nyertes meccsen abbahagyott.

Herend (15.)–Balatonfüredi FC (2.): Az utolsó előtti Herend két sikerrel kezdte a tavaszt, ami remekül jött a csapatnak a bennmaradásért zajló küzdelemben. A Füred azonban más szinten játszik, mint a Zirc vagy a Tapolca, nagy hazai bravúr lenne a vereség elkerülése. A BFC idén még gólt sem kapott, a hat pontot begyűjtötte és tizenkétszer volt összesen eredményes.

Fűzfői AK (10.)–FC Zirc (16.): A zirciek nyomás nélkül futballozhatnak, hiszen csoda lenne, ha a folytatásban elmozdulnának az utolsó helyről (jelenleg 14 pont a hátrányuk a 15. Herend mögött). Ez viszont veszélyes az ellenfelekre nézve, és a FAK nem nagyon engedhet meg magának botlást.

Vasárnap, 16.00: Gyulafirátót SE (7.)–Magyarpolány (9.): A GySE idén is stabil alakulat benyomását kelti, míg a polányiak egy bravúrsiker után legutóbb kikaptak hazai pályán. Kiegyenlített küzdelem várható, de a házigazda az esélyesebb.

Sümeg (12.)-Csetény (13.): A Csetény két iksszel kezdett, a Sümeg két zakóval. A 18 pontos csapatok összecsapásán nagy a tét, hiszen közvetlen riválisok néznek egymással farkasszemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!