eb-selejtező

2019.04.11. 19:15

Nagy lépést tett a továbbjutás felé a magyar válogatott

Kiváló játékkal, nem várt magabiztossággal fektette két vállra Magyarország férfi kézilabda-válogatottja Oroszországot az Európa-bajnoki selejtező harmadik fordulójában.

B. Virág Rita

A veszprémiek kapusa, Mikler Roland természetesen nem hiányozhat a Dániába utazó keretből Fotó: MTI

Fotó: MTI

Oroszország-Magyarország 19-25 (10-15)

Az első gólra a harmadik percig kellett várni, a házigazdák szereztek vezetést, ám Balogh gyorsan egyenlített. Mikler büntetőt védett, majd az orosz kiállítást követően Lékai varázsolta Bánhidi kezébe a labdát (2-3).

Miklert fejbe dobja Gorbok, ám a veszprémi kapust ez sem gátolja meg abban, hogy megfogja Siskarjov büntetőjét.

Kiseljov bombája után 4-4 állt az eredményjelzőn, majd Gyibirov ziccerével 5-4-re alakult az állás. A félidő derekához érve Balogh egyenlített.

Az oroszok játékába több hiba csúszott, így a fehér mezes magyar együttes átvette a vezetést, sőt Ligetvári lökete után kettő volt a különbség.

Miklernek nem tudtak hétméteresből gólt lőni, állandósult a kétgólos differencia. Az oroszok áttértek 5+1-es védekezésre, ám Ligetvári elképesztő bombája így is utat talált a kapuba (9-11).

Az újonc Rosta Miklós első válogatottbeli találatával 9-12-t mutatott az eredményjelző, sőt remek védekezést követőn Bóka ziccerével 9-13-ra lépett meg a magyar alakulat.

Teljesen elbizonytalanodtak az oroszok, s ezt kihasználva villámgyorsan 9-15-re módosult az eredmény. A félidő utolsó mozzanataként Gyibirov bevágott egy büntetőt, de így is meggyőző fölénnyel vezetett Magyarország (10-15).

A 34. percben Szita kezdte a gólgyártást, a házigazdák szerencsére továbbra sem találták a ritmust, s hat és fél perc kellett nekik az első találathoz a második játékrészben.

Mikler továbbra is szenzációs volt, a támadószekció is jól tette a dolgát, így a 40. perchez érve már 11-19-re vezettek a mieink.

Ezt követően azonban a magyar csapat túlságosan megnyugodott, percekig képtelen volt a kapuba találni, és a 47. perchez érve újra szorosabbá vált a találkozó (14-20).

Magyar időkérést követően Bánhidi köszönt be, majd a csurgói Vaszics Marko is bemutatkozhatott a válogatottban. Bánhidi ötödik góljával 16-22-re állt az ütközet.

Kirejev kapus is remek szériát fogott ki, a magyar együttes dolgát alaposan megnehezítve. Szita Zoltánnak azonban ez egyáltalán nem tetszett, és hatalmas lövésekkel vette el az orosz hálóőr kedvét (55. perc: 17-24).

Az utolsó percekben azok a játékosok is pályára léphettek a magyar válogatottban, akiknek eddig kevesebb szerep jutott, így a füredi Szöllősi Balázs vagy Máthé Dominik is. A végjátékban már nem volt miért izgulni, a magyar válogatott remek teljesítménnyel, simán verte meg az oroszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!