büszkék lehetünk rá

2020.02.07. 18:51

Rasovszky Kristóf a világ legjobbja a FINA-nál

A FINA közzétette, kik voltak a tavalyi év legjobbjai – és ismét van magyar a listán: Rasovszky Kristóf 2019-ben elnyerte az Év férfi nyíltvízi úszója címet.

veol.hu

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A 22 éves magyar úszó az európai szövetségnél (LEN) már korábban begyűjtötte az elsőséget, a LEN Award szavazás útján lett az övé (az európai szövetségek és LEN tisztviselők voksoltak), írta meg az M4Sport.

Míg a LEN Award szavazás útján lett az övé (az európai szövetségek és LEN tisztviselők voksoltak), a FINA-nál az egészéves teljesítményt értékelő kritériumrendszer alapján lett a legjobb. Az előre kihirdetett pontértéktáblázat alapján a Joszuban, 5 kilométeren szerzett világbajnoki címe mellett a 10 kilométeren elért 4., illetve a csapatversenyben szerzett 6. helye, valamint az összetett Világkupa-győzelem okán nagy fölénnyel végzett az első helyen – azaz a szubjektív sikert egy objektív mérce alapján megítélt díj követte.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Ezeket a díjakat hagyományosan egy gála keretében adják át, és akkor válik hivatalossá a győztesek névsora, az idén azonban végül kénytelenek voltak lefújni a Moszkvába tervezett rendezvényt, a WADA Oroszországot elmarasztaló döntése ugyanis érzékeny helyzetet teremtett. Jelenleg a FINA azt tervezi, hogy 2020 decemberében, az Abu Dzabiban esedékes rövidpályás úszó világbajnokság végén tartandó gálán az idei év legjobbjai mellett a 2019-es győztesek is átvehetik majd trófeáikat, és az azzal együtt járó 10 ezer dolláros bónuszt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában