speciális megmérettetés

2020.05.13. 20:28

Futóverseny a Tihanyi-félszigeten: ki marad a legtovább a pályán?

A szervezők tájékoztatása szerint – speciális körülmények között – megrendezik a One Way Ticket Run elnevezésű ultrafutóversenyt, amelyre június 19-én kerül sor.

Horváth Gábor

A speciális megmérettetést tavaly hozták tető alá először. A verseny lényege az, hogy ki tud több (hét kilométeres) viadalt teljesíteni. A lebonyolítás úgy néz ki, hogy a 7120 méter hosszú pályán óránként indul egy futam, minél előbb befejezi valaki, annál több ideje marad a következő előtt pihenni. Egy induló addig van versenyben, amíg időben odaér a soron következő rajtra. Az nyer, aki legtovább a pályán marad.

A 2019-es, első One Way Ticket Run 27 órán át tartott.

A szervezők tájékoztatása szerint idén megrendezik a második viadalt a verseny történetében, az időpont június 19-e, a helyszín pedig ismét a Tihanyi-félsziget.

A járványhelyzet miatt ugyanakkor most mások a körülmények, mint 2019-ben, ezért természetesen ezúttal speciális szabályokra, előírásokra van szükség.

A viadalon százan indulnak, a résztvevők (rajtuk kívül csak a rendezők léphetnek be a verseny területére) meghatározott távolságban foglalhatják el rajthelyeiket.

Ezúttal a frissítés is speciális lesz, azt nagyrészt maguknak kell megoldaniuk az indulóknak. A futók közül mindenki orvosi ellenőrzésen vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!