Nem volt hiány a látványos megoldásokban

2020.07.20. 19:14

Salgótarjánban lesz a strandkézilabda országos döntő

A férfiaknál a Lupa Lake BHC, a nőknél az LV Sport Multichem Szentendre nyerte a strandkézilabda-bajnokság balatonfüredi kvalifikációs versenyét.

B. Virág Rita

Nem volt hiány a látványos megoldásokban a füredi versenyen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Balatonfüreden tizenkét férfi- és tíz női együttes csatázott a minél jobb helyezésekért.

A kétnapos eseményre nem látogatott ki túl sok néző, az időjárás valószínűleg kedvét szegte az érdeklődőknek. Szombat délután el is eredt az eső, másnap pedig a női fináléban szemerkélt.

A hűvös idő viszont kedvezett a csapatoknak, jó iramú, látványos megoldásokban gazdag találkozókat vívtak a riválisok.

 

A férfiak három négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket, az A jelű kvartettből a Beach Stars BHC hibátlan teljesítménnyel jutott tovább. A B csoportból a VDK Juniors, a C-ből a Lupa Lake BHC egyaránt makulátlan mérleggel került be az 1–6. helyért zajló rájátszásba.

A Beach Stars és a Lupa Lake ebben a szakaszban is folytatta jó szereplését, minden riválisát magabiztosan győzte le és jutott be a fináléba. A két hibátlan összecsapása aztán rendkívüli izgalmakat hozott, a Lupa Lake végül szétlövésben nyert. Az ezüst­érmesnél a teremben a Bajnok DSE Nemesvámost erősítő Földesi Csaba hat pontot szerzett.

A bronzérmet a Kedvenc csapatom MAFC-BME hódította el az ESNS BHC-val szemben (20-18, 20-16).

Nem volt hiány a látványos megoldásokban a füredi versenyen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A nőknél egy hatos és egy ötös csoportot alakítottak ki a szervezők. Versenyen kívül ugyanis részt vett a seregszemlén a magyar utánpótlás női válogatott is. Innen a két legjobb jutott az elődöntőbe, vagyis az LV Sport Multichem, a Farkasvár, a Glass Stúdió Nyúlon Túl és a Szent István SE. Az aranyéremért végül az LV Sport Multichem és a Farkasvár vívta, előbbi két szoros szettben tudott nyerni (23-16, 24-22). A bronzérmet a Nyúlon Túl gárdája érdemelte ki, amely két sima szettben múlta felül a Szent István SE képviselőit.

Kiderült, hogy az augusztus 1–2-án rendezendő országos döntőt, ahová a tíz legtöbb pontot gyűjtő együttes kvalifikálja magát, Salgótarjánban rendezik meg. A kvalifikáció július 25–26-án Akarattyán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!