Nem volt kérdés

2020.10.11. 18:56

Nagy fölénnyel nyerte meg a Telekom Veszprém a megyei rangadót

Rendkívül meggyőző játékkal, kimagasló kapusteljesítménnyel és könnyű gólokkal nyerte meg a Telekom Veszprém a Balatonfüredi KSE elleni meccset a férfi kézilabda NB I-ben.

Bényi-Virág Rita

20201011 Veszprém bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (szürke) - Balatonfüredi KC (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém – BKSE

38-11 (17-4)

Veszprém, V.: Bóna, Földesi.

Telekom Veszprém: Cupara – Lékai 1, Tönnesen 3, Blagotinsek 2, Ligetvári, Lauge 3, Manaszkov 7 (1). Csere: Corrales (kapus), Marguc 4, Nenadics 2, Nilsson 2, Markussen 3, Maqueda 6 (1), Strlek 5, Ligetvári. Edző: David Davis.

Balatonfüredi KSE: Bősz – Bóka, Varga M., Szöllősi B. 4, Szűcs 1, Malinovics, Brandt. Csere: Andó, Seprős (kapusok), Dénes, Határ 2, Kemény 3, Draskovics 1, Ág, Kőhegyi. Edző: György László.

Kiállítások: -, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

A megyei rangadóra egyik legjobbja, Petar Topic nélkül érkezett a BKSE, a beálló sérülés miatt hiányzott. A hazaiak részéről Kentin Mahé, Omar Jahija, Székely Márton, Roderio Moraes, Danyiil Siskarev és Vuko Borozan is a lelátóról nézte az összecsapást.

Villámrajtot vett a házigazda (3-0), s hiába jutott heteshez a Füred, Varga próbálkozását Cupara védte. A következő percekben sem találta az utat a veszprémi kapuhoz a BKSE, a próbálkozásokat a védők rendre blokkolták, vagy Cupara hárított, György László pedig inkább időt kért (8. perc: 5-0). A megbeszélés jót tett, Szöllősi Balázs meg is szerezte az első találatot büntetőből.

A remek kapusteljesítmény is hozzájárult a nagyarányú győzelemhez Fotó: Penovác Károly/Napló

A folytatás azonban nem sok jót hozott a tópartiaknak, hiába igyekeztek Szűcs Bencét megjátszani, a beálló nem tudta gólra váltani a helyzeteit, a bajnoki címvédő viszont könnyedén, minden nehézség nélkül vette be Bősz kapuját, így az első negyedórához érve 10-1-re állt a mérkőzés.

David Davis mester az első negyedóra végén lecserélte belső embereit: Nilsson, Nenadics, Maqueda és Markussen érkezett.

Továbbra is váratott magára a következő füredi találat, Andó váltotta Bőszt a kapuban, ráadásul emberhátrányba került a Füred, Határ kapott két perces büntetést (19. p.: 11-1).

A bajnoki címvédő könnyedén vette be a fürediek kapuját Fotó: Penovác Károly/Napló

A 22. percben megtört a jég, Kemény akcióból talált be, ám szinte azonnal érkezett a veszprémi válasz Markussen részéről (13-2). A Telekom előnye azonban így is tetemesre nőtt a félidő végére (17-4).

A második felvonás elején csökkent a tempó, mindkét oldalon becsúszott egy-egy hiba a játékba (38. perc: 19-6). A BKSE a 40. perchez érve éppen annyi találatot jegyzett, mint összesen az első félidőben, ami mindenképpen némi reményre adott okot (22-8).

A Telekom előnye tetemesre nőtt a félidő végére Fotó: Penovác Károly/Napló

A BKSE azonban ezzel jó időre el is lőtte minden puskaporát, a túloldalon viszont minimális befektetéssel szaporodtak a gólok (26-8). Az 50. percben húsz gólra nőtt a differencia (29-9). A hajrához érve a veszprémiek már arra is figyeltek, hogy kiszolgálják közönségüket: Lékai hát mögötti passzát váltotta gólra Nilsson (35-10).

A végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A Fürednek semmi esélye nem volt, a Telekom Veszprém koncentráltan, BL-tempóban kézilabdázva magabiztosan nyert.

David Davis: – Soha nem a különbség érdekel, hanem az, hogyan kézilabdázunk. Ma hatvan percen át harcoltunk minden labdáért, koncentráltunk, ahogy kell és meggyőző játékot mutattunk. Elégedett vagyok a pályán látottakkal.

György László: – Mindent, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, annak épp az ellenkezőjét csináltuk a pályán. Ma egy nagyon jó Veszprémmel találkoztunk és ez a gólkülönbség abszolút reális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!