hazai pályán játszanak

2020.11.24. 21:23

Fontos lenne, hogy az ajkaiak megszerezzék a három pontot

A Dorog együttesét látja vendégül szerdán az FC Ajka, amely három nyeretlen meccs után aratna ismét sikert a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Fontos lenne, hogy az ajkaiak megszerezzék a három pontot

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Debreceni EAC ellen aratott, november elsejei győzelem óta nem tud nyerni az FC Ajka, amely sorrendben alulmaradt Kaposváron, otthon a Pécs ellen, majd döntetlent játszott idegenben a Soroksárral.

Utóbbi meccs múlt hét vasárnap 2-2-re végződött.

Az ajkaiak büntetőt hibáztak, hátrányba is kerültek, de a végén mégis sikerült pontot menteniük. Nagy Krisztián a 80. percben egyenlített, a támadó korábban is eredményes volt, így két góllal növelte találatai számát és jelenleg egyedül vezeti az osztály mesterlövészeinek listáját.

Az FC Ajka szakvezetője, Kis Károly a vasárnapi bajnokit követően elmondta: hiá­ba kezdték jól a találkozót, a hazaiaknak sikerült az első félidőben fordítaniuk, így a szünetben úgy döntöttek, változtatnak a felálláson. A második játékrészben jöttek is a lehetőségek, szerencsére tudtak egalizálni. Hozzátette, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei ahhoz, hogy megszerezze a három pontot.

A Veszprém megyeiek szerdán hazai pályán próbálhatják megszakítani a nyeretlen sorozatukat. Erre megvan minden esélyük, hiszen a vendég Dorog nincs éppen túl jó formában.

Fontos lenne, hogy az ajkaiak megszerezzék a három pontot Fotó: Penovác Károly/Napló

A dorogiak az előző hét fordulóban nem tudtak nyerni, s mindössze egy pontot szereztek ezen időszak alatt. Pedig előtte nem ment rosszul a társaságnak, amely az idény elején például legyőzte a Haladást, a Győrt és a Soroksárt is. Antal Gábor tanítványai most csak a 18. helyen állnak a tabellán, azaz várhatóan a kiesés ellen kell harcolniuk a pontvadászat folytatásában.

Jelenleg ajkai ­szempontból sem fest szépen az NB II-es táblázat, a gárda a 14. ­pozíciót foglalja el, s csupán három ponttal előzi meg szerdai riválisát.

A mérkőzés – amely zárt kapus lesz, viszont az interneten élő adásban lehet követni – 18 órakor kezdődik. Az NB II 18. fordulójának további párosításai és programja, szerda, Szolnok–Békéscsaba, Siófok–Csákvár, Budaörs–Szombathelyi Haladás, 18.00: Pécsi MFC–Debreceni EAC, Kaposvár–Soroksár, Vasas–Nyíregyháza, Szeged-Csanád–ETO FC Győr, Gyirmót FC Győr–Kazincbarcika, Debreceni VSC–Szentlőrinc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!