sport

2020.12.03. 11:00

Sportcsarnokot is terveznek a fűzfőiek

Keil Norbert 2016 áprilisától tevékenykedik a Fűzfői Atlétikai Klub (FAK) elnökeként, ahol korábban gyerekként, majd ifjúsági vitorlázóként sportolt eredményesen. Magyar válogatottkeret-tagként nemcsak országunk, hanem Balatonfűzfő nevét is népszerűsítette.

Szendi Péter

Az U14-es csapat Horváth Ferenc irányításával edz a tavaly átadott műfüves pályán

Fotó: Szendi Péter/Napló

Az elmúlt négy évben jelentős fejlesztések voltak a Fűzfői Atlétikai Klub sporttelepén. Örvendetes, hogy a fűzfői labdarúgóklub felnőtt és U19-es csapata régen nem látott, jó eredményeket produkál a megyei első osztályban, a kosárlabda-szakosztályban pedig egyre több gyerek bontogatja szárnyait.

– A 2016/17-es évben nyertük meg a taós pályázatot, csak sajnos mindez egy évet csúszott a pályázatok anyagi begyűjtése miatt. Tavaly márciusban kötöttünk szerződést a kivitelező céggel, illetve akkorra tudtuk a nagy részét a támogatásnak összegyűjteni. Most ott tartunk, hogy a két műfüves pálya – világítással együtt – használható állapotban van, azokat bekerítették. Szerencsére sokan futballoznak este, nemcsak a felnőttcsapat tart edzéseket, hanem a gyerekek is rúgják a labdát, ami nagy öröm számunkra, hiszen bennük van a jövő – kezdi Keil Norbert, miközben megmutatja a sporttelepet.

Az átadáskor a terület teljesen rendezett lesz. További jó hír, hogy a 2019/20-as évadban Balatonfűzfőn rendezték meg a Bozsik-programot, mert a feltételek adottak az MLSZ kiírásának. Korábban ennek éveken keresztül Balatonalmádi adott otthont. Mint minden fejlesztési taós pályázatnál – amely közvetlenül az egyesületekhez kerül –, hetvenszázalékos a támogatás, az önrész harmincszázalékos. A beruházás teljes költsége 256 millió forint. Ebben már vannak olyan elemek, amelyek a későbbi sportcsarnok megépítéséhez szükségesek.

Itt közműveket kellett odébb tenni, támfalat építeni, ráadásul a villamos hálózat teljes kiépítését is megvalósították. A jelenlegi beruházás mintegy 10 ezer négyzetmétert fed le, a maradék nyolcezer négyzetméterre egy multifunkcionális sportcsarnok megépítését tervezik.

Keil Norbert reméli, hogy az építési engedéllyel rendelkező sportcsarnok néhány éven belül megépül, mert erre nagy igény van a városban. Kontrát Károly országgyűlési képviselővel már többször tárgyalt ez ügyben, aki támogatásáról biztosította. A várható beruházás jelenlegi költsége 884 millió forint, melynek nagy részét, 619 millió forintot pályázati pénzből tudnák előteremteni.

Az U14-es csapat Horváth Ferenc irányításával edz a tavaly átadott műfüves pályán

A multifunkcionális sportcsarnokban a kosárlabda mellett helyet kapna a kézilabda, a labdarúgás, a birkózás és a tömegsport.

Az elmúlt négy évben az egyesület gazdagodott két új, kilencfős kisbusszal és egy 20 fős busszal. A környezetük rendben tartására is nagy figyelmet szeretnének fordítani, ehhez vásároltak két kistraktort és egy nagyobb gépet, amellyel más munkákat is el tudnak végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában