extraliga

2021.02.24. 12:32

Vereséget szenvedtek a negyeddöntőben a füredi röpis lányok

Papírforma vereséget szenvedett a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében a Békéscsabától a Szent Benedek Röplabda Akadémia (SZBRA) Balatonfüred gárdája, ám a teljesítménye mindenképpen bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

B. Virág Rita

A Szent Benedek RA alakulata biztató teljesítményt nyújtott a Békéscsaba otthonában

Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

Extraliga

Békéscsaba-SZBRA 3-0 (19, 20, 22)

Békéscsaba, zárt kapus mérkőzés. V.: Csizmarik, Jámbor. BRSE: Vander Weide 9, Pekárik 9, Drpa 16, Glemboczki 9, Szatmári 1, Koseková 4. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs G. 3, Konsztantinu. Edző: Tóth Gábor.

SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 11, Szerényi 3, White 19, N. Szkorics 2, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Araczki 1, M. Szkorics, Dimitrics. Edző: Kormos Mihály.

A női röplabda Extraligában három nyert mérkőzésig zajlanak a csatározások a negyeddöntőben.

Már az első szett elején megmutatkozott, hogy rövid idő alatt sokat fejlődött a Füred játékban. Szorosan indult a találkozó, aztán a BRSE ellépett 14-8-ra. Kormos Mihály egy időkéréssel rendezte a sorokat, és sikerült felzárkózni 17-16-ra. Ezt követően megrázta magát a Békéscsaba, és egy 6-1-es szériával újra meglépett (23-17), majd le is zárta a játszmát.

Hatalmas elánnal vetették magukat játékba a füredi lányok a második szettben, és a lelkesedésüknek köszönhetően többször is megléptek néhány ponttal (2-3, 8-9, 10-12). Időt kértek a hazaiak, amivel sikerült megakasztani a vendégek lendületét, és előbb egyenlített a Békéscsaba, aztán a vezetést is átvette. A végjátékban többször megremegett a balatoniak keze, így 25-20-ra a hazaiaké lett a játszma (2-0).

A harmadik etapban gyakorlatilag fej fej mellett haladtak a csapatok, egészen 21-21-ig. Ekkor azonban megint a nagyobb rutin és tapasztalat győzött, amivel a Békéscsaba be tudta húzni a szettet és a mérkőzést is.

Kormos Mihály: – Nagyon büszke vagyok a lányokra. Úgy gondolom, hogy szakaszonként szépen játszottunk, fegyelmezetten betartottuk azt a taktikát, amit ilyen rövid idő alatt ki tudtunk dolgozni. Egy pár alapvető dolgot kértem tőlük, látszott rajtuk a törekvés. Azt is tudjuk, hogy Grudina nem játszott, így azért kicsit sebezhetőbb volt azon a helyen a BRSE a mai nap folyamán. Jó teljesítményt nyújtottak a lányok, amire hosszabb távon lehet építeni.

A Szent Benedek RA alakulata biztató teljesítményt nyújtott a Békéscsaba otthonában Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

NB II, alsóház

Közgáz-Röpisuli SE Ajka 3-0 (23, 21, 23)

Budapest, zárt kapus mérkőzés. V.: Dunszt, Rák. Röpisuli SE Ajka: Feri-Náray, Horváth M., Szabó K., Szabó D., Nemeshanyi, Fekete, Kovács, Csiténé, Poórné. Edző: Varga Péter.

Varga Péter: – Tudásunk alatt játszottunk az egész mérkőzésen. Az ellenfél jobban koncentrált a fontos pillanatokban. Sok szervafogadást rontottunk, a támadásainkat nem tudtuk hatékonyan befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában