kilenc góllal voltak jobbak a visszavágón

2021.04.08. 21:01

Két sima sikerrel lépett tovább a Veszprém a BL negyeddöntőjébe

Kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém, amely összesítésben 23 góllal bizonyult jobbnak nyolcaddöntős riválisánál.

Horváth Gábor

Andreas Nilssonék nagyon magabiztos teljesítménnyel rukkoltak elő ezúttal is

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Veszprém–HC Vardar 39-30 (20-15)

Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Marin, Garcia Serradilla (spanyolok). Telekom Veszprém: Cupara – SISKARJOV 6, J. Omar 3, Blagotinsek, Borozan 2, NILSSON 6, Manaszkov 2. Csere: Coralles (kapus), Ligetvári, NENADICS 3 (1), Moraes 3, TÖNNESEN 4, STRLEK 5, Maqueda 3, Lukács, Mahé 2. Edző: David Davis.

HC Vardar 1961: Ristovski – Georgievski 3, CUPIC 4 (2), Gadza 2, STOILOV 5, Dissinger 1, Dibirov 5 (1). Csere: Kizic (kapus), SEVALJEVIC 5, Walczak 2, Vekic 2, Jotic, Kalarash, Jagurinovski 1, Dimitrovski. Edző: Sztevcse Alusevszki.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Nem volt nagy merészség azt állítani a meccs előtt, hogy a Veszprém már továbbjutóként lép pályára, hiszen a bakonyiak a múlt heti első meccsen gyakorlatilag eldöntötték a párharcot, miután Szkopjéban 14 gólos sikert arattak.

Már a találkozó elején látszott, hogy ennek a 60 percnek maximum annyiban van tétje, hogy a Vardar szeretné bizonyítani, nem felejtett el kézilabdázni, a Telekom pedig lendületben akart maradni a Magyar Kupa négyes döntője előtt.

Ennek megfelelően gyorsan potyogtak a gólok, két perc után 2-2 állt az eredményjelzőn. Kevés védekezés és gyors támadások jellemezték a játékot, utóbbi inkább a hazaiak kézilabdáját, 4-2.

Az északmacedónok csipkedték magukat, és sikerült egalizálniuk, ám nem sokáig volt szoros a küzdelem. Az ezúttal is igen aktív Jahja a 12. percben 9-6-ra módosította az állást. Ezután még egyszer felzárkózott a Vardar (10-9), de hamarosan elkezdett nyílni az olló a felek között.

Az első negyedóra után szinte teljes sort cserélt a Veszprém, Nenadics irányított, méghozzá remekül, 12-9. Nilsson negyedik gólját követően öt találatra nőtt a különbség, a beállósokat nem tudta tartani a vendégcsapat, amely elég szellősen védekezett. Ristovski veszekedett gyakran társaival, igaza volt, a kapust rengetegszer hozták kiszolgáltatott helyzetbe a védekező játékosok.

A Telekom már hattal is vezetett (20-14), majd Walczak állította be a félidei végeredményt.

Andreas Nilssonék nagyon magabiztos teljesítménnyel rukkoltak elő ezúttal is Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nagy lendülettel kezdte a Veszprém a második játékrészt. Az északmacedónok hamar időt kértek, ám a hazai gólgyártás tovább folytatódott, 39. perc: 28-20. Nem sokkal később tízre nőtt a két együttes közötti különbség, ami különösen bosszantó lehetett a vendégeknek, hogy ekkor szinte csak könnyű találatokat szerzett a Telekom, 30-20.

Lecsapott a hibákra a házigazda, nagy kedvvel játszottak a támadók. Persze a Veszprém sem kézilabdázott tökéletesen, ez érthető volt, a figyelem és fegyelem fellazulása szinte természetes egy ilyen meccsen. A 47. percben 31-25-öt mutatott az eredményjelző, tehát a Vardar némileg összeszedte magát.

A folytatásban Siskarjov és Moraes növelte a hazai gólok számát, pedig ekkor Maqueda kiállítása miatt emberhátrányban voltak a bakonyiak. Mahé gyönyörű találatot szerzett, a védők lába között suhintotta a hálóba a labdát.

Megint nőtt az előny, Maqueda helyezett az üres kapuba, 52. perc: 36-26.

David Davis a fiatal Lukács Pétert is pályára küldte, a 18 éves, tehetséges játékos először szerepelhetett a Bajnokok Ligájában.

Az utolsó percekben is ment előre a bakonyi alakulat, Strlek állította be a végeredményt, a gólpasszt Lukács adta.

Ahogyan azt várni lehetett, magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a Telekom Veszprém, amely a negyeddöntőben a francia Nantes együttesével találkozik. De addig is lesz még feladata, hiszen vasárnap és hétfőn a Magyar Kupában rendeznek négyes döntőt.

David Davis: – Boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és folytathatjuk szereplésünket a Bajnokok Ligájában. Ma is jól teljesítettünk, ennek szintén örülök, hiszen ez volt a tervünk, dicséret illeti a játékosokat.

Sztevcse Alusevszki: – Ahogyan Szkopjéban, most is jobb volt a Veszprém. Nekünk sok volt a bajunk a védekezéssel, a visszarendeződéssel, a hazaiak könnyű gólokat lőttek. Próbáltunk változtatni, játékot váltani, de nem sikerült megállítanunk a hazaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!