Már az olimpiára gyakorol a magyar női kézilabda-válogatott

Tizenkilenc fős kerettel kezdte meg olimpiai felkészülését a magyar női kézilabda-válogatott. A tokiói ötkarikás játékokra tizenöt játékos utazik majd.

Horváth Gábor

A nemzeti együttes Balatonbogláron kezdte meg az ötkarikás játékok előtti közös munkát Fotó: MTI

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Varga György

Elek Gábor szövetségi kapitány a jövő hét elején szűkíti a keretet, amely jelenleg Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában gyakorol.

Nemzeti csapatunk szombatig tartózkodik Balaton­bogláron, a jövő héten Szé­kely­udvarhelyre utazik, utána pedig Siófokon folytatja a közös munkát.

A mieink három edzőmeccset játszanak: július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én pedig Brazília lesz a partnerük.

A nemzeti együttes Balatonbogláron kezdte meg az ötkarikás játékok előtti közös munkát
Fotó: MTI

Az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián a címvédő oroszokkal, a világbajnoki e­züst­érmes spanyolokkal, valamint a franciákkal, a brazilokkal és a svédekkel szerepelünk azonos csoportban. Az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar női válogatott bő kerete, kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC).

Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO).

Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC).

Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler).

Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler).

Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest).

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria). Szövetségi kapitány: Elek Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában