Szombaton rendezik meg a 39. Lidl Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezők úgy döntöttek, hogy a 39. Lidl Balaton-átúszást augusztus 7-én, szombaton megtartják.

Balatonboglár, 2020. augusztus 1. A 38. Lidl Balaton-átúszás résztvevõi célba érnek Balatonboglárnál 2020. augusztus 1-jén. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Mint a szervezők írták közleményükben, a védettségi igazolvány és ellenőrzése miatt is több idő szükséges a regisztrációhoz, ezért javasolják a szokásosnál korábbi érkezést.

Az átúszás résztvevői a hagyományoknak megfelelően Révfülöpről indulnak, a cél pedig Balatonboglár. A SUP deszkával közlekedők is ezt az utat teszik meg, a féltávot teljesítők viszont Boglárról indulnak és ott is érnek célba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal. A vízhőmérséklet alacsonyabb lesz az elmúlt hetekhez képest, 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet várható.

A délután várhatóan megélénkülő szél miatt a révfülöpi oldalról 11 óráig lehet elindulni, ezért kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen. A biztonsági vitorlásfolyosó építését igyekeznek gyorsítani és már 8 óra előtt elindítani az első úszókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában