Dorogon folytatják

2021.10.01. 20:33

Komoly javulásra lenne szüksége az ajkai csapatnak

Nem tudta folytatni jó sorozatát a ­labdarúgó NB II-ben az FC Ajka, amely a következő fordulóban idegenben, a Dorogi FC vendégeként szerepel.

Horváth Gábor

Az ajkaiak a tizedik körben szenvedték el első hazai vereségüket a szezonban

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A másodosztályú labdarúgó-­bajnokság 10. fordulójában két győzelem után alulmaradt az FC Ajka. A zöld-fehérek otthonukban 1-0-ra kaptak ki a Szeged-Csanád Grosics Aka- démia együttesétől. Ezzel egy másik sorozatuk is megszakadt a Veszprém megyeieknek, először szenvedtek vereséget hazai pályán ebben a szezonban.

Nemcsak az eredmény volt negatív, ezúttal játékban sem sikerült megfelelően teljesíteniük az ajkaiaknak, akik sokat hibáztak, pontatlanok voltak, támadásaikban nem volt ötlet és erő.

– Nem tudtuk megismételni az utóbbi hetek jó játékát, gyenge volt a támadójátékunk.

Bosszantó, hogy minden meccsen új összetételben kell játszanunk a sérülések miatt, ma elsősorban a pontatlanságunk miatt nem sikerült pontot szereznünk – összegzett a mérkőzést követően Kis Károly, az FC Ajka szakvezetője. Kollégája, Dragan Vukmir természetesen elégedett volt csapatával. – Nagy akarattal játszottak a fiúk, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Nem volt kreativitás az ellenfélnél, csak rugdalták előre a labdát a hazaiak, és mi nem adtunk nekik területeket, a védelem nagyon jól tette a dolgát. Az első félidőben volt pár veszélyes kontránk, ha azokat még gólra tudtuk volna váltani, nem kellett volna izgulnunk a mérkőzés végéig – nyilatkozta a Szeged mestere.

Az FC Ajka a következő fordulóban, vasárnap a ­Dorogi FC vendége lesz.

A dorogiak előkelő helyen állnak a tabellán, 17 pontot gyűjtve a hatodik pozíciót foglalják el. A csapat az előző három körben nem talált legyőzőre, szerdán a Soroksár vendégeként nyert, azt megelőzően a Budaörssel és a Szentlőrinccel egyaránt gól nélküli döntetlent játszott.

Az ajkaiak a tizedik körben szenvedték el első hazai vereségüket a szezonban Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nem lesz tehát könnyű dolga az Ajkának, amely 13. a húszcsapatos mezőnyben.

A 10. forduló eredményei: Szolnoki MÁV FC–Budafoki MTE 1-0, Kecskeméti TE Hufbau–Pécsi MFC 1-0, BFC Siófok–WKW ETO FC Győr 4-1, Aqvital FC Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre 1-2, Diósgyőri VTK–III. Kerületi TVE 1-1, FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1, Vasas FC–Nyíregyháza Spartacus FC 2-0, Soroksár SC–Dorogi FC 1-2, Budaörs–Tiszakécskei LC 3-0, Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 0-0.

A hétvége programja, vasárnap, 15.00: III. Ker. TVE– Csákvár, Dorog–FC Ajka, Budafok–Szentlőrinc, 17.00: Békéscsaba–Vasas, ETO FC Győr–Kecskemét, Pécs–Szolnok, Haladás–Budaörs, Tisza­kécske–Soroksár, Szeged–­Diósgyőri VTK, hétfő, 20.00: Nyíregyháza–Siófok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!