Hatalmas küzdelemben maradt alul a Füred

Négy bajnoki siker után kikapott a Szent Benedek RA a női röplabda Extraligában. A füredi lányok drámai találkozót játszottak Békéscsabán a rutinos Swietelsky-BRSE csapatával. A vendégeknek sikerült megszorongatniuk tapasztalt ellenfelüket, de a bravúr elmaradt.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Négy siker után kikapott a Füred, de a lányok büszkék lehetnek teljesítményükre

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az első két szettben hozta a megszokott remek formáját az SZBRA. Rendkívül szoros kezdés után az első etapban végig remekül játszottak a vendégek, a hajrában növelni tudták előnyüket és behúzták az első játékrészt (18-25).

A második felvonásban is egyre hízott a különbség a vendégek javára, majd egy hullámvölgyet követően több poszton is cserélt Dejan Desnica. Feladóban, ütő és center pozícióban frissített, egy hosszú labdamenetet követően a fürediek örülhettek (19-25).

A térfélcserét követően a hazaiak stabilabb játszottak és a harmadik szett szoros hajrájában a vendéglátók kerekedtek felül (27-25).

A negyedik menet is nagy tempóban indult, majd megléptek a békéscsabaiak. A végén sikerült két pontra felzárkózniuk a füredieknek, de 25-22-es sikerrel egyenlített a Békéscsaba, így döntő játszmában dőlhetett el, ki vezeti majd a forduló után a tabellát. Az utolsó játékrészben megintcsak a hazaiak bizonyultak jobbnak (15-8), így ők őrizték meg bajnoki veretlenségüket.

Négy siker után kikapott a Füred, de a lányok büszkék lehetnek teljesítményükre
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tóth Gábor: – Nagyon nehezen indult az este, megmondom őszintén, hogy meg is lepődtem. Pontatlanok voltunk, a kivédekezett labdáinkból szinte egyet sem tudtunk értékesíteni. Ezt követően szépen lassan megtaláltuk azt a csapatot, aki le tudja győzni a Füredet. Ezúton gratulálok nekik is, bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén.

Dejan Desnica: – Nagyon kemény mérkőzést játszottunk a magas szinten röplabdázó Békéscsaba ellen. Mi egy formálódó és új csapat vagyunk. A szezon feléhez közeledünk, sokat fejlődtünk, de még hosszú út van előttünk. Az első két szettben nagyon jól játszottunk, a harmadik szettet meg tudta nyerni a BRSE, ami átlendítette őket és egyre jobban játszottak. Nekünk nincs más dolgunk, mint meccsről-meccsre jobban játszani.

Swietelsky-BRSE–Szent Benedek RA 3:2 (-18, -19, 25, 22, 8)

Békéscsaba, 550 néző. V: Adler, Soltész. BRSE: Najdic, Glemboczki 19, Zólyomi 6, Drpa 27, Klisura 5, Strunjak 8. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 5, Kornienko 3. Edző: Tóth Gábor. SZBRA: Bleicher R. 2, Szavovics 14, Koprivica 16, Sztijepics 14, Kiss G. 11, Jimerson 14. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1, Iosia, Szerényi, Lekics 1. Edző: Dejan Desnica.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában